Ukrajina privlači niskobudžetne aviokompanije

Ukrajina privlači niskobudžetne aviokompanije

InfoBiz -
Broj putnika u lou-kost kompanijama poslednjih godinu dana u Ukrajini udvostručen, sa 300.000 na 600.000

KIJEV - Ukrajinsko ministarstvo za infrastrukturu nastavlja pregovore sa vodećim svetskim niskobudžetnim aviokompanijama, iz Irske, Španije, Italije i Francuske, izjavio je danas resorni ministar Boris Kolesnjikov na otvaranju novog međunarodnog terminala na aerodromu "Kijev".

"Broj putnika u niskobudžetnim avikompanijama (low-cost) je poslednjih godinu dana u Ukrajini udvostručen, sa 300.000 na 600.000, a cilj nam je da za 2,5 godine dostignemo pet miliona putnika", rekao je Kolesnjikov. U tom cilju ukrajinsko ministarstvo infrastrukture želi da sarađuje sa svim zainteresovanim aviokompanijama, a pregovori sa prevoznicima iz Španije, Italije i Francuske su u završnoj fazi, piše poslovni dnevnik "Biznes".

Kolesnjikov je rekao da je irska niskobudžetna aviokompanija "Ryanair" spremna da održava direktne letove na relaciji Kijev-London, a London je već dao dozvolu za prijem tih letova iz Ukrajine. Za ostale maršrute ova kompanija bi morala ili da registruje filijalu u Ukrajini, ili da se dogovara sa svakom zemljom u kojoj planira prihvat letova iz Ukrajine.

Ministarstvo za infrastrukturu je spremno da ovoj kompaniji omogući poslovanje u Ukrajini godinu dana bez otvaranja filijale. Kolesnjikov je napomenuo da za "low-cost" prevoz unutar zemlje nisu potrebne nikave posebne dozvole, niskobudžetne aviokompanije su dužne samo da prijave početak letova na određenoj maršruti i sledećeg dana počnu sa letovima na redovnim linijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track