Najnovije vesti

MINISTAR KNEŽEVIĆ: Pale sve barijere za izvoz Fijata u azijski region!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović.

Palata Srbija

MINISTAR KNEŽEVIĆ: Pale sve barijere za izvoz Fijata u azijski region!

Biznis
16:24h

BEOGRAD - Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da je pala i poslednja barijera za bescarinski izvoz Fijata u Evroazijski region, jer je kazahstanski ministar nacionalne ekonomije Kuandik Bišimbajev na današnjem sastanku obećao da će ta zemlja dati svoj glas za to na sledećem Savetu Evroazijske ekonomske unije.

Knežević je rekao novinarima, nakon prvog zasedanja Međuvladine komisije srpsko-kazahstanske komisije za trgovinsko ekonomsku saradnju održanom u Palati Srbija, da što se tiče srpske strane, sve je po tom pitanju rešeno odavno.

"Čekali smo da sve barijere padnu, a ministar Bišimbajev je obećao da će se Kazahstan savetu Evroazijske unije zalagati za to. Kad se na Savetu donese odluka, onda ostaju samo tehnički razlozi i uslovi. Ali, mislim da je poslednja barijera pala i da je omogućen izvoz Fijata u ove zemlje", rekao je Knežević.Na komentar novinara da je baš ta zemlja do sada bila protiv bescarinskog uvoza Fijata, štiteći svoju proizvodnju, Bišimbajev je rekao da im Fijat nije direktna konkurencija.

"U poslednje vreme mi u Kazahstanu beležimo rast automobilske industrije i proizvodnje, ali nakon obraćanja srpske strane razmotrili smo njihov zahtev. Vaši automobili nisu direktna konkurencija našoj proozvodnji, pa smo doneli takvu odluku da podržimo slobodan izvoz, odnosno uvoz u naš region”, rekao je on.Prema njegovim rečima, pošto se konačna odluka donosi na zasedanju Evroazijske komisije, Kazahstan će na tom zasedanju podržati ovakav predlog.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...