VUČIĆ U HAMBURGU: Očekujemo još nemačkih investicija
Foto: Tanjug/Youtube Printscreen

Premijer u poseti Nemačkoj

VUČIĆ U HAMBURGU: Očekujemo još nemačkih investicija

InfoBiz -

HAMBURG - Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas u Hamburgu da će Srbija nastaviti evropski put i izgradnju pravne države i dodatno jačati ekonomiju kako bi privukla više investitora.

Vučić je, u obraćanju posle sastanka sa gradonačelnikom Hamburga Olafom Šolcom, rekao da se nada da će Srbija i Nemačka imati stabilne i dobre odnose u budućnosti i da će Srbija moći da privuče još više nemačkih investitora.

"Uradićemo sve što možemo da izgradimo najbolje odnose s Hamburgom, sa svim gradovima u tom nemačkom regionu, jer samo taj grad ima BDP mnogo puta veći od Srbije", naveo je Vučić.Premijer je rekao da je u razgovoru sa gradonačelnikom Hamburga naglasio odlučnost Srbije da nastavi evropski put, dodatno ojača ekonomiju i nastavi izgradnju pravne države.

Foto: Tanjug printscreen
Foto: Tanjug printscreen

"To ćemo uraditi i da bismo privukli još investitora i biznismena iz Nemačke, da bismo obezbedili sigurno ekonomsko okruženje", rekao je Vučić i podsetio da je Srbija među deset zemalja koje su najviše napredovale na svetskoj Doing busineš listi.Vučić je pozvao gradonačelnika Hamburga da poseti Srbiju, što će, kazao je, Šolc i učiniti posle izbora u toj zemlji."Kao premijer sam spreman da učim još od njega i ne stidim se da to kažem. Zadivljen sam gostoprimstvom koje nam je pružio Šolc i njegov tim i zahvalni smo zbog toga što smo mogli da naučimo mnogo od njega o razvoju grada", rekao je Vučić.

Šolc je pohvalio evropski put Srbije i naglasio da je veoma srećan što je Srbija na dobrom putu da postane deo EU, što će, kaže, osigurati mir i poboljšati ekonomske mogućnosti.On je naveo da je Srbija na dobrom putu, da investitori iz Evrope i iz Nemačke dobro posluju u našoj zemlji, da postoji dobra saradnja, koja može biti još bolja u budućnosti.

(Foto: Tanjug printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track