Najnovije vesti

NOVA FABRIKA U SOMBORU: Pretty Group iz Bangladeša dobija podsticaj za otvaranje tekstilnog pogona
Foto: Shutterstock

Posao za 1100 radnika

NOVA FABRIKA U SOMBORU: Pretty Group iz Bangladeša dobija podsticaj za otvaranje tekstilnog pogona

Biznis

SOMBOR - Privredno društvo Pretty Group iz Bangladeša potpisalo je u ponedeljak 9. januara sa Ministarstvom privrede Republike Srbije sporazum o dodeli sredstava podsticaja u iznosu od EUR 3,4 miliona za pokretanje proizvodnog tekstilnog pogona u opštini Sombor u kome će biti zaposleno 1100 novih radnika.

Koncern Pretty Group, tekstilna industrija sa sedištem u Daki je jedna od najvećih Južno – Azijskih proizvođača trikotaže sa ukupnim godišnjim prihodom od oko 160 miliona EUR.

Pored zvaničnika Vlade, potpisivanju je prisustvovao Davor Brečić, predstavnik privrednog društva Pretty Group, i advokati Aleksandar Mladenović i Vuk Stanković iz kancelarije Mladenovic & Stankovic u saradnji sa Rokas International Law Firm koja je pravni savetnik investitora.

Ukupna procenjena vrednost ulaganja društva Pretty Gruop iznosi EUR 14,3 miliona i biće realizovana kroz kombinaciju ulaganja u postojeće proizvodne kapacitete (brownfield) i ulaganja u nove proizvodne kapacitete (greenfield), uz najnoviju tehnologiju koja je zastupljena u tekstilnoj industriji koju ulagač namerava da primeni i sa očekivanim kapacitetom godišnje proizvodnje od 2,4 miliona proizvodnih jedinica.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...