Najnovije vesti

IGRATE NAGRADNU IGRU S FISKALNIM RAČUNIMA? Koverat je džabe, ali evo koliko će vas koštati POŠTARINA
Foto: Profimedia

Uzmi račun i pobedi startuje 1. februara

IGRATE NAGRADNU IGRU S FISKALNIM RAČUNIMA? Koverat je džabe, ali evo koliko će vas koštati POŠTARINA

Biznis
00:00h

BEOGRAD - Koverte za slanje računa za nagradnu igru sa fiskalnim računima su besplatne, ali se prilikom njihovog slanja plaća poštarina od 23 dinara, potvrđeno je u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Kako su kazali u tom ministarstvu, koverti trenutno nema u svim poštama u Srbiji, jer je u toku njihova dostava.

"Do 1. februara, kada počinje slanje računa za nagradnu igru Uzmi račun i pobedi, besplatnih jednoobraznih koverti će biti u svim poštama u Srbiji", naglašavaju u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Foto: Shutterstock/Ilustracija
Foto: Shutterstock/Ilustracija

U Pošti Srbije su kazali da se građani od prve najave da će se organizovati nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" interesuju za koverte. "Kao društveno-odgovorna kompanija, Pošta Srbije se uključila u ovu akciju koja je okupila građane, državu i privredu na zajedničkom zadatku suzbijanja sive ekonomije i podržala je donacijom namenskih, jednoobraznih koverata koji se na šalterima pošta širom Srbije mogu preuzeti bez naknade i radi efikasnije organizacije nagradne igre besplatno će obezbediti i čitav set dodatnih logističkih usluga", rekli su u tom javnom preduzeću.

U Poštama Srbije, naglašavaju da se sama poštanska usluga (prijem, prenos i uručenje običnog pisma) naplaćuje u skladu sa važećim cenovnikom rezervisanih poštanskih usluga u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, a s obzirom na to da će pisma sa računima uglavnom biti mase do 20 grama, poštarina za te koverte je 23 dinara.

Računi i slipovi za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" se šalju isključivo u kovertama koje se preuzimaju u poštama. Slanje koverti sa 10 fiskalnih računa ili slipova sa iznosima od najmanje 100 dinara, koji se skupljaju od 1. januara ove godine, počinje 1. februara i traje do 1. aprila.

Na kovertama za nagradnu igru koje se besplatno preuzimaju u poštama u Srbiji naznačena je adresa slanja, a građani treba da dodaju i napišu svoje lične podatke. Među nagradama koje će se dodeljivati na svakih deset dana su putovanja, automobili i stan u Beogradu.

(Foto: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...