Najnovije vesti

OPREZ! Ne uzimajte ponude agencija bez licence
Foto: Largoplus

Ministarstvo nadgleda „largo“

OPREZ! Ne uzimajte ponude agencija bez licence

Biznis

Prva adresa na koju treba da se jave oni koji bi da rade u inostranstvu jesu, kažu u Ministarstvu za rad, neki od migracionih centara Nacionalne službe za zapošljavanje, a potom i agencije koje se bave tom delatnošću - ako imaju licencu za rad.

- Za razliku od agencija s licencom ministarstva, koje imaju obavezu da radnicima daju tačne i precizne informacije o uslovima rada, one bez licence ljude šalju s turističkom vizom, a oni tada nisu zaštićeni - upozorava pomoćnik ministra za rad Zoran Lazić.

Agencije bez licence, iako nemaju dozvolu da obavljaju tu delatnost, oglašavaju radna mesta, pozivaju ljude, šalju ih u inostranstvo.
- Samo u poslednjih šest meseci praćenjem oglasa utvrdili smo postojanje nekih agencija koje se time bave, a nemaju licencu. Tada obaveštavamo tržišnu inspekciju, koja može da podnese prekršajne prijave i procesuira odgovorne. U prethodnom periodu smo kontrolisali više agencija, jedna se izdvajala, to je, čini mi se, „Largo“, i procedura nadzora nad tom agencijom je u postupku. Nakon donošenja odluke ona će biti javno objavljena.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Srbi NAJVIŠE vole da putuju u GRČKU!

 

(Foto: Largoplus)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...