Najnovije vesti

DIREKTNA VEZA IZ BEOGRADA: Od jeseni avionska linija za Peking
Foto: Nebojša Mandić

Dvaput nedeljno, ponedeljkom i petkom

DIREKTNA VEZA IZ BEOGRADA: Od jeseni avionska linija za Peking

Biznis

BEOGRAD - Peking i Beograd će se povezati od septembra, kineska aviokompanija Hainan erlajnz (HNA) uvešće liniju između prestonica Srbije i Kine.

Planirano je da u prvih nekoliko meseci na toj maršruti erbas A330-300 sleće i u Prag. Hainan erlajnz je već podneo zahtev kineskom Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo. Njihov plan je da na ovoj relaciji saobraćaju dva puta nedeljno i to ponedeljkom i petkom, pišu Večernje novosti.

Erbas A330-300 ima 260 mesta u ekonomskoj i 32 mesta u biznis klasi. List podseća da je premijer Aleksandar Vučić uoči nedavne posete Kini rekao da očekuje konačni dogovor oko avio-linije i nagovestio da bi nova linija tokom prvih šest meseci mogla da se odvija preko nekog evropskog grada.

Kompanija HNA Grupa je nedavno potpisala pismo o namerama sa Vladom Srbije o uspostavljanju dugoočekivanih interkontinentalnih letova između dva glavna grada. Predsednik Kineske jugoistočnoevropske poslovne asocijacije Mario Rendulić je za list tada izjavio da će se let za Kinu Srbiji višestruko isplatiti, jer će Beograd postati "hab" za putnike iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije.

Avioni kompanije HNA Grupe trebalo je da lete iz Kine do Hrvatske, ali čim je Srbija ukinula vize Kini, oni su odustali od te namere zbog komplikovanih viznih i drugih tehničkih procedura jer je Hrvatska članica EU, istakao je Rendulić.

(Tanjug/Večernje novosti)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...