KRAJ JOŠ JEDNOG GIGANTA: Prodaja imovine somborske fabrike Boreli 30. juna
Foto: Shutterstock

Stečaj

KRAJ JOŠ JEDNOG GIGANTA: Prodaja imovine somborske fabrike Boreli 30. juna

InfoBiz -

BEOGRAD - Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je danas prodaju pokretne imovine društvenog preduzeća za proizvodnju obuće Boreli iz Sombora , javnim nadmetanjem koje je zakazano za 30. jun u 13.00 u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Novom Sadu.

Kako je objavljeno u dnevnom listu Politika, na prodaju je ponuđena pokretna imovina razvrstana u 86 celina, a čija je početna cena ukupno preko 100 miliona dinara odnosno, kreće se od oko 20.000 dinara do preko 3,7 miliona dinara.

foto: Shutterstock

Na prodaju su ponuđeni oprema, inventar i zalihe obuće koje se nalaze u brojnim prodavnicama u u Srbiji. Na prodaju je pouđen i repromaterijal po početnoj ceni od oko 11 miliona dinara, kao i umetničke slike po ceni od 650 hiljada dinara.

U oglasu je objavljeno da je potrebno uplatiti i depozit do 23. juna i ističe da se imovina kupuje u viđenom stanju .

Boreli je u stečaju od jula 2016., a stečajni postupak je pokrenut zbog neizmirenih dugovanja koja su premašivala 1,8 miliona dinara i blokade računa od oko 750 miliona dinara.

foto: Shutterstock

Prema pisanjim medija u pogonima nekadasnjeg giganta srpske obućarske industrije, somborskog Borelija, a koji je naslednik vukovarskog Borova, obnovljena je proizvodnja zahvaljujući početkom maja odobrenom i potpisanom ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji sa beogradskom firmom "Darfur" kojoj je odbor poverilaca i Privredni sud odobrio sklapanje tog ugovora.

Kako je preneo Dnevnik, Pavel Severini, imenovani stečajni upravnik u "Boreliju" kazao je da je ugovorom između "Darfura" i "Borelija" napravljen dobar poslovni potez koji omogućava da poslovni prostor firme u stečaju bude u funkciji, dok se ne reše imovinsko pravni odnosi sa hrvatskim "Borovom", nakon čega bi se moglo ući i u konačnu privatizaciju ovog preduzeća.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track