Otvoren stečajni postupak nad Arobankom

Privredni sud

Otvoren stečajni postupak nad Arobankom

InfoBiz -
Poverioci te banke, kojoj je Narodna banka Srbije 25. maja 2012. oduzela dozvolu za rad, moći će da svoja potraživanja prijave u roku od 60 dana od objavljivanja oglasa o stečaju

BEOGRAD - Rešenjem Privrednog suda u Beogradu otvoren je stečajni postupka nad Agrobankom, potvrđeno je u Agenciji za osiguranje depozita Srbije.

Rešenje o stečaju će biti objavljeno u prvom narednom broju "Službenog glasnika".

Poverioci te banke, kojoj je Narodna banka Srbije 25. maja 2012. oduzela dozvolu za rad, moći će da svoja potraživanja prijave u roku od 60 dana od objavljivanja oglasa o stečaju.

Centralna banka je 29. decembra u Agrobanku uvela prinudnu upravu pošto je u postupku kontrole poslovanja utvrđeno da kapital kojim ona raspolaže ne odgovara nivou rizika koji je ta banka preuzela u poslovanju.

Kako prinudna uprava nije dala očekivane rezultate Agrobanci je oduzeta dozvola za rad, a istovremeno je NBS dala dozvolu za rad Novoj Agrobanci na koju su preneseni ukupni depoziti Agrobanke, kao i deo njenih drugih obaveza i potraživanja.

Administraciju nad Agrobankom preuzela je Agencija za osigiranje depozita, a prema odluci NBS ta administracija nije mogla da traje duže od 25 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track