Najnovije vesti

(FOTO) JURIŠ NA IKEU, ČEKA SE U REDOVIMA: Prekrste se pa uđu?!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Neki došli da kupuju, neki samo da razgledaju

(FOTO) JURIŠ NA IKEU, ČEKA SE U REDOVIMA: Prekrste se pa uđu?!

Biznis

BEOGRAD - Vrata prve robne kuće Ikea u Beogradu otvorena su jutros tačno u 10 časova za prve posetioce, koji su u redovima čekali na ulazak, a koje je osoblje dočekalo gromoglasnim aplauzom.

U Ikeu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao nešto pre osam sati kada je sa direktorima te robne kuće, ali i pojedinim ministrima i gradskim čelnicima, obišao nekoliko "dnevnih i spavaćih soba".

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Cene istaknute na komadima nameštaja su, za Ikeu, kako ističu iz te kuće, "prepoznatljivo niske", a kupci osim nameštaja, mogu da vide i mnogo ideja za uređenje doma.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Osim predsednika i ministara, Ikeu danas obilaze i građani, među kojima su i brojni stranci, koji na ulazu čekaju u redovima. Neki od njih su kažu došli da kupuju, a neki, samo da razgledaju.

Reporter Kurira zapazio je da su se neki od građana pri ulasku i prekrstili?!   

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Jedna Holanđanka rekla je da u svojoj rodnoj zemlji često kupuje u Ikei i da je vrlo zadovoljna ovim brendom. "Ako i sada nađem nešto što mi se sviđa, naravno da ću kupiti" , rekla je ona.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nisu samo Holanđani bili među prvim posetiocima, već je i jedan Amerikanac koji je rekao da će vrlo rado nešto kupiti, ali da će morati da to ostavi svojim prijateljima u Srbiji, jer u Ameriku, ne može da nosi.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Građani Srbije na otvaranje Ikee došli su, pre svega da razgledaju kako kaže jedna gospođa, a jedan stariji gospodin rekao je da one "sme samo da razgleda, a za kupovinu je zadužena supruga koja će doći kada bude manje gužve".

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ikea nudi 9.500 proizvoda, a katalog na srpskom jeziku odštampan je u više od milion primeraka. U robnoj kući zaposleno je 330 radnika, dok Ikea u Srbiji zapošljava ukupno 416 ljudi, računajući i zaposlene u regionalnoj kancelariji ove kompanije za Jugoistočnu Evropu. Objekat ima oko 35.000 metara kvadratnih, a parking može da primi 1.400 vozila.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kupci će na raspolaganju imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu, kao i punjač za elektromobile.

Ikea je izgradila i infrastrukturu oko robne kuće vrednu gotovo 10 miliona evra.

Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10 do 21 čas, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20 časova.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kamen temeljac za izgradnju prve robne kuće kod Bubanj potoka Ikea je položen u aprilu 2016. pored auto-puta Beograd - Niš, u prisustvu tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i generalnog direktora kompanije Ikea za Jugoističnu Evropu Stefana Vanoverbeka.

Za dva sata 4.000 kupaca

Robnu kuću Ikea u Beogradu posetilo je danas, prva dva sata nakon svečanog otvaranja, oko 4.000 ljudi.

U saopštenju Ikee navodi se da se već 16.000 građana registrovalo za uslugu Femili kard (Family card) koja omogućuje kupovinu uz popuste. Ikea je u restoranu, koji radi u sklopu robne kuće, za prva dva sata prvog radnog dana uslužila više od 300 gostiju.

Najprodavaniji artikli bile su činije koje koštaju 69 dinara po komadu i dečji sto koji košta od 2.999 do 3.999 dinara.

Procene uprave robne kuće Ikea su da će danas taj prodajni objekat posetiti oko 20.000 ljudi.

(Kurir.rs/EPK/Tanjug/Beta/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NAPOKON! Otvorena IKEA!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...