(FOTO) PANEL U AMERIČKOJ PRIVREDNOJ KOMORI Brnabićeva: Rast ne može biti 3 odsto
Foto: Marina Lopičić

Komunikacija vlade i predstavnika biznisa veoma važna

(FOTO) PANEL U AMERIČKOJ PRIVREDNOJ KOMORI Brnabićeva: Rast ne može biti 3 odsto

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da privredni rast ove godine ne može biti 3 odsto.

1 / 21 Foto: Marina Lopičić

Ona je na konferenciji za medije na pitanje novinara koliki se privredni rast očekuje, rekla da on neće biti 3 odsto kako je bio i MMF predvideo. "Ne bih licitirala oko tačnog procenta, dosta smo licitirali, bilo bi neozbiljno, ali iskreno ne vidim kako bi mogao biti na kraju 3 odsto".

Na pitanje šta je sa merama za podsticanje rasta koje je vlada najavila kaže: "Od tih projekata svakako ima nešto, mi smo ih isplanirali, nismo objavili ali ih implementriamo"

foto: Marina Lopičić

Skat: Srbija ima razloga za uzdržani optimizam

- Vidljiv je napredak u broju i načinu poslovanja američkih kompanija u Srbiji, koje su do sada investirale više od četiri milijarde dolara, izjavio je danas američki ambasador Kajl Skat i posebno zahvalio premijerki Ani Brnabić koja "nastavlja tradiciju bliske interakcije između vlade i biznis sektora".

foto: Marina Lopičić

On je na panel diskusiji koju je organizovala Američka privredna komora u Srbiji naveo da je komunikacija vlade i predstavnika biznisa veoma važna za unapređenje poslovne klime, kao i za rast investicija i smanjenje broja nezaposlenih.

foto: Marina Lopičić

Skat je istakao da Srbija ima razloga za "uzdržani optimizam", jer su mnoge stvari sada bolje, ali ima još toga na čemu je neophodno raditi.

"Fiskalna konsolidacija, smanjen javni dug, povećanje investicija i plata, smanjenje nezaposlenosti, bolja preduzetnička klima sve je to krenulo na bolje. Ipak, optimizam treba da bude uzdržan, jer ima još puno izazova.

Pre svega, i dalje nema strukturalnih reformi, demografski trendovi su zabrinjavajući kao i rast koji još nije zadovoljvajući", naveo je Skat.

foto: Marina Lopičić

On je dodao da je Srbija postala poželjnija destinacija za investicije, što se vidi i po rangiranju Srbije ne svetskoj "Duing biznis" listi. "Poboljšanje se vidi i po broju američkih kompanija, a ovde su one do sada investirale više od četiri milijarde dolara. Sa svim američkim investitorima sa kojima sam pričao, rekli su da su zadovoljni poslovanjem u Srbiji, kvalifikovanošću radnika, njihovim radom i znanjem jezika", rekao je Skat.

foto: Marina Lopičić

Ambasador je kazao da američki investitori sve više vide prilike za investicije u Srbiji, kao i da Američka privredna komora u Srbiji radi sa vladom i na taj način direktno utiče na unapređenje investicione klime u Srbiji.

On je izrazio nadu da će premijerka Brnabić nastaviti da sarađuje sa biznis sektorom, jer sa više kompanija koje investiraju dobijaju i građani i vlada i kompanije.

(Kurir.rs/B92/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Horor kod Kikinde! Sin godinama živi u kavezu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track