ŠANSA ZA IMT: Zainteresovane tri indijske kompanije koje proizvode traktore
Foto: Fonet Zorana Jevtić

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede

ŠANSA ZA IMT: Zainteresovane tri indijske kompanije koje proizvode traktore

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da su tri indijske kompanije, koje proizvode traktore, zainteresovane za IMT i da su već stigli konretni predlozi od indijskih partnera.

"Razgovarao sam sa tri proizvođača u Indiji - Mahindra, Arsenalika, Tafe. Ono što Srbiji treba je da se obnovi proizvodnja traktora. Takvi traktori kakve je proizvodio IMT imaju prođu na severu Afrike", rekao je Nedimović.

foto: Dado Đilas

On je dodao da su već stigla dva pisma o namerama za realizaciju investicije i dodao da imaju još poteškoće sa dugom te fabrike koja je u stečaju.

"Imamo konkretne predloge za indijske partnere, a reč je o tri proizvođača traktora koji su među najboljima u svetu. To je proizvodnja koja ima tržište", pojasnio je ministar.

Kako kaže razgovara se i sa ostalim proizvođačima, a javni poziv će biti otvoren za sve kompanije a država je, kako je rekao, donela odluku da se taj problem reši.

foto: Dado Đilas

Osim pregovora sa proizvođačima traktora, ministar je tokom nedavne posete Indiji razgovarao i o izvozu voća u tu zemlju.

"Već izvozimo smrznuto jagodičasto voće, a postoji tražnja i usaglasili smo se vezano za izvoz kruške, jabuke, ali i uvoz tropskog voća. Razgovarali smo i o mogućnosdtima prerade hrane za EU i Kinu", pojasnio je Nedimović i dodao da se razgovalo i o izvozu mesa.

Kako kaže već je krenuo izvoz voća, a realizacija ostalih dogovora očekuje se uskoro, jer za mesec dana treba da usledi razmena sertifikata.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track