Najnovije vesti

VLADA SRBIJE ODOBRILA RASPODELU DOBITI POŠTE: Svakom radniku po jedna plata!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

950 miliona biĆE isplaćeno zaposlenima

VLADA SRBIJE ODOBRILA RASPODELU DOBITI POŠTE: Svakom radniku po jedna plata!

Biznis

BEOGRAD - Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici usvojila je Odluku Nadzornog odbora JP "Pošta Srbije" Beograd o raspodeli dobiti za 2016. godinu, saopštilo je javno preduzeće "Pošta Srbije".

Od ukupne neto dobiti za prošlu godinu u iznosu od 3,47 milijardi dinara, u republički budžet biće uplaćeno 2,4 milijarde, dok će 950 miliona biti isplaćeno zaposlenima.

foto: Shutterstock

To znači da će svaki radnik dobiti po jednu svoju prosečnu zaradu, čime se nastavlja višegodišnja dobra praksa u Pošti Srbije da zaposleni učestvuju u raspodeli dobiti, što je svojevrsni vid stimulacije ali i zahvalnosti za doprinos koji su dali u postizanju dobrih poslovnih rezultata.

To je ishod konstruktivnog i argumentovanog razgovora premijerke Ane Brnabić, ministra Milana Krkobabića zaduženog za koordinaciju rada javnih preduzeća i v. d. direktora Pošte Srbije Mire Petrović, a nakon toga i na zajedničkom sastanku s predstavnicima dva reprezentativna sindikata u ovom javnom preduzeću - Sindikata PTT Srbije i Sindikata PTT "Nezavisnost".

Napominjemo da su ovim činom ispunjeni ključni zahtevi obe reprezentativne sindikalne centrale u Pošti Srbije, s tim što je započeta i dodatna analiza mogućnosti za povećanje plata, kako bi se iznašao najbolji model za poboljšanje socijalnog i materijalnog položaja 15.000 zaposlenih u Pošti Srbije. Posebno ističemo da JP "Pošta Srbije", za razliku od većine javnih preduzeća ne koristi sredstva iz budžeta i maksimalnim angažovanjem 15.000 zaposlenih ostvaruje odlične poslovne rezultate i značajna sredstva uplaćuje u budžet Republike Srbije.

Obaveštavamo javnost da je usled nezakonite blokade rada Regionalno poštansko logističkog centra "Beograd2, koji ; predstavlja žilu kucavicu JP "Pošta Srbije", došlo do višednevnog prekida procesa rada u delatnosti od opšteg interesa, koja je poverena našem preduzeću, na koji način je naneta velika šteta zbog kašnjenja pri uručenju pošiljaka.

Stručne službe Pošte Srbije intenzivno rade na sagledavanju direktne i indirektne štete koju je naše preduzeće pretrpelo usled višednevne nezakonite blokade rada Regionalnog poštansko-logističkog centra "Beograd", zbog čega se prema učesnicima preduzimaju sve zakonom predviđene mere kako bi takvo ponašanje bilo sankcionisano.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zaposleni u Pošti Srbije blokirali deo Takovske ulice

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...