POKRENULA POSAO IZ SNOVA: Napustila posao da bi mesila kolače
Foto: Marina Lopičić

Hrabro

POKRENULA POSAO IZ SNOVA: Napustila posao da bi mesila kolače

InfoBiz -

Senka Pajić (37), nakon deset godina rada u advertajzingu, otvorila je poslastičarnicu u kojoj prodaje tradicionalne američke slatkiše i uživa u tome

Senka Pajić (37) iz Beograda, diplomirani dramaturg, nakon deset godina rada u advertajzingu, rešila je da pokrene sopstveni biznis.

foto: Marina Lopičić

Prošlog decembra napustila je kompaniju i otvorila poslastičarnicu „Ispeci pa reci“, u kojoj pravi i mesi tradicionalne američke kolače - brauni, kukis, sočne američke pite, kremaste i krupne mafine, pa i kolače od šargarepe.

- Pravljenje kolača mi je neko vreme bilo hobi i zaista sam uživala u tome jer je moj bivši posao bio previše naporan. Nekoliko godina sam razmišljala i maštala o pokretanju biznisa. Nakon što su se kockice složile, uz veliku podršku porodice i prijatelja rešila sam da tu ideju ostvarim - objašnjava Senka.

foto: Marina Lopičić

Strah da li će ideja uspeti pratio ju je sve dok nije čvrsto rešila da napusti posao. A onda...

- Otvorila sam poslastičarnicu u pravo vreme. Nešto pre toga sam dobila sina i mnogo mi je značilo da imam neki posao na koji bi i on mogao da dolazi, gde će mu biti lepo.

Senka dodaje da joj je glavni pokretač to što kolačima usrećuje ljude.

- Bila sam suludo optimistična kad sam ušla u ovo. Naravno, u početku nije bilo lako, kreneš-staneš, ali sam imala sreće s obzirom na to da sam imala mnogo kontakata zbog bivšeg posla i to mi je pomoglo, a i Instagram je vrlo bitan u ovom poslu. Ne možete ući u neki posao ako nemate adekvatan koncept i, bez obzira na poteškoće, nikako ne treba odustajati.

Sav trud se na kraju isplatio.

- Posle šest meseci naučila sam kako da se nosim sa sitnim problemima. Kada vidim da su mušterije srećne i da dolaze nove, shvatim da će biti sve u redu i da nema razloga za brigu. Nemam nameru da se vratim starom poslu, ovo me ispunjava i srećna sam. Uživam - zaključuje Senka i otkriva da planira da naredne godine otvori još jedan lokal.

foto: Marina Lopičić

Novogodišnja euforija

ZIMI POSAO IDE ODLIČNO

Senka kaže da je imala sreće što su otvorili poslastičarnicu u decembru, u vreme novogodišnje euforije i imali su mnogo mušterija:

- Zimi posao ide baš dobro, dok se leti slabo prodaju kolači. Dolaze ljudi iz kraja i stalno se vraćaju. Neki glumci i voditelji iz komšiluka su nam takođe stalne mušterije, a u nekim kafićima se mogu naći naši kolačići. Sve me to ispunjava, nemam više onaj osećaj težine kao na bivšem poslu - naglašava Senka.

Kurir / Mina Branković

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track