ŠEF DELEGACIJE EU Fabrici: Unija godišnje investira 200 miliona evra u Srbiju
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

saradnja

ŠEF DELEGACIJE EU Fabrici: Unija godišnje investira 200 miliona evra u Srbiju

InfoBiz -

BUJANOVAC - Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici rekao je danas u Bujanovcu da je njegov glavni posao da pomogne Srbiji da se približi Uniji i dodao da godišnje EU u te svrhe izdvaja 200 miliona evra.

Krajnji cilj jeste da Srbija bude deo evropske zajednice, rekao je Fabrici i dodao da je na ranije održanom sastanku predsedniku Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoranu Stankoviću rekao da je sada jako povoljan trenutak između Srbije i EU i da je preduzeto više koraka ka ostvarenju tog cilja.

On je dodao da je za EU jako važna i regionalna stabilnost i saradnja.

Ekonomski razvoj Srbije je bitno pitanje. Unija investira godišnje sa 200 miliona evra u Srbiju i njen razvoj, rekao je Fabrici.

Zadovoljni smo što na jugu Srbije imamo nekoliko jako bitnih projekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i infrastrukture, dodao je Fabrici i napomenuo da je posetio Ekonomski fakultet, koji je dobar primer kako ustanova može da pomogne obrazovanju, integraciji manjina i ekonomskom razvoju.

Pristupanje EU je budućnost Srbije i mi ćemo duplirati naše napore kako bismo pomogli, rekao je Fabrici i dodao da sledeće godine počinje novi projekat koje se zove EU PRO.

Fabrici je u Bujanovcu razgovarao sa predsednikom opštine Šaipom Kamberijem, a potom sa šefom Misije OEBS u Srbiji Andreom Oricijem i visokim komesarom OEBS za ljudska prava u Lambertom Zanijerom i Stankovićem.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Fonet/Zoran Mrđa)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Smeta li NATO saradnja Srbije sa Rusima? Novinar Kurira pitao Stoltenberga ono što drugi nisu smeli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track