Saradnja Simensa i Kolubara metala

Saradnja Simensa i Kolubara metala

InfoBiz -
Saradnja podrazumeva i servis Simens elektromotornih pogona, montažu i servis postrojenja i kvalifikovanje Kolubare metala kao dobavljača Simensa

VREOCI - Kompanija Simens i srpska firma za proizvodnju i održavanje rudarskih mašina Kolubara metal potpisali su danas Memorandum o razumevanju, čime će započeti saradnja na projektima u rudarstvu i energetici u Srbiji i regionu.

Kako se navodi u saopštenju, ta saradnja podrazumeva i servis Simens elektromotornih pogona, montažu i servis postrojenja i kvalifikovanje Kolubare metala, koji se bavi proizvodnjom i održavanje rudarskih mašina, kao dobavljača Simensa.

"S obzirom da je Siemens jedan od malobrojnih svetskih proizvođača elektroopreme koja se primenjuje na opremi za površinsku eksploataciju, prirodno je da se opredeljujemo za partnerstvo sa vodećim proizvođačima rudarskih mašina, među kojima je Kolubara metal", istakao je generalni direktor Simensa Srbija Tihomir Rajlić.

Na potpisivanju Memoranduma o razumevanju, on je dodao da te dve kompanije sarađuju na veoma važnim projektima, kako u Srbiji tako i u regionu.

Rajlić je dodao da je učešće u projektima u rudarstvu u regionu jedan od osnovnih strateških pravaca razvoja Simensa.

Direktor Kolubara metala Sava Kovačev je rekao da je logična potreba za partnerstvom sa renomiranim proizvođačima elektro-opreme i elektro-inženjering kompanijama, kao što je Simens, s obzirom da je strateski interes Kolubara metala da u Srbiji i inostranstvu nastupa kao proizvođač opreme za površinsku eksploataciju po sistemu "ključ u ruke".

Kolubara metal bavi se projektovanjem, proizvodnjom, montažom i održavanjem rudarske i energetske opreme.

Simens je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike i sa 360.000 zaposlenih predstavlja jednu od najvećih i najstarijih kompanija na svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track