ZASTAVA ORUŽJE: U fabrici održan jednočasovni štrajk upozorenja, traže obećani bonus od 25.000 dinara
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Kragujevac

ZASTAVA ORUŽJE: U fabrici održan jednočasovni štrajk upozorenja, traže obećani bonus od 25.000 dinara

InfoBiz -

KRAGUJEVAC - U kragujevačkoj fabrici zastava oružje danas je održan jednosatni štrajk upozorenja jer nisu ispunjeni zahtevi sindikata među kojima je i isplata bonusa radnicima od 25.000 dinara.

Predsednik Samostalnog sinidkata Dragan Ilić je saopštio da je u štrajku održanom na radnim mestima učestvovalo oko 2.000 od 2.600 radnika fabrike i da je štrajk prošao bez incidenata. On je najavio da će štrajk biti radikalizivan ako hitno ne počnu pregovori o zahtevima sindikata i isplati bonusa.

Samostalni sindikat Zastava oružja je prošle nedelje poslovodstvu uputio zahteve u kojima je ukazivao na odgovornost direktora i rukovodećeg tima zlog lošeg stanja u fabrici u protekle tri godine.

Oružari su optužili direktora da je zadužio fabriku za više miliona evra i

napravio dugove prema dobavljačima iako je, kada je došao na dužnost, fabrika imala 900 miliona dinara i 55 miliona dolara potpisanih i avansiranih ugovora.

Radnici su nezadovoljni i zbog toga što Vlada Srbije i nadležno ministarstvo nisu odgovorili na još nekoliko zahteva oružara, medju kojima je i izuzimanje kragujevačke fabrike iz najavljene privatizacije.

Po podacima Samostalnog sindikata Zastava oružja prosečna plata u fabrici je 49.000 dinara, a značajan deo zarade radnici ostvaruju prekovremenim radom.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! EKSKLUZIVNO! IVANOVIĆA UBILA DVOJICA?! Novi detalji vezani za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track