Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆ: Srbija spremna da radi autoput od Beograda do Sarajeva preko Kotromana
Foto: Fonet/Ministarstvo građevine i saobraćaja

infrastruktura

MIHAJLOVIĆ: Srbija spremna da radi autoput od Beograda do Sarajeva preko Kotromana

Biznis

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija spremna da radi deonicu autoputa Beograd-Sarajevo, od Požege do Kotromana u dužini od 61 kilometar i da su danas u Kotromanu predstavnici našeg i turskog ministarstva saobraćaja, kako bi zajedno pogledali tu deonicu.

Ministarka je podsetila da je bosanska strana zainteresovana da autoput od Sarajeva do Beograda ide preko Bijeljine, ali da Srbija ne odustaje od deonice preko Kotromana.

Ministarka Mihajlović, koja je danas boravila u Sevojnu, izjavila je i da se tunel ispod Kadinjače neće raditi ove godine.

"Cela investicija, zajedno sa putem koji treba uraditi, koštaće prema prvim procenama više od 15 miliona evra. Prvo ćemo uraditi projektno- tehničku dokumentaciju, a nakon toga ćemo doneti dalje odluke", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je najavila da će se raditi rekonstrukcija 37 kilometara puta od Kratove stene do Užica, novcem iz kredita Svetske banke.

"Država Srbija zadužila se sa 400 miliona evra za rekonstrukciju 1.100 kilometara puteva na teritoriji cele Srbije. Ova deonica, koja će se raditi od Kratove stene do Užica, koštaće 862 miliona dinara. U ovoj godini biće zavšeno 80 odsto radova na svim putevima u Srbiji, a ostatak do marta naredne godine", izjavila je Mihajlovićeva.

Tokom posete Sevojnu i razgovora sa rukovodstvom grada i ove gradske opštine, ministarka je najavila da će se u narednom periodu u Sevojnu raditi rekonstrukcija pet kilometara puta i zgrade železničke stanice, graditi nadvožnjak preko magistralnog puta, značajan zbog bezbednosti dece koja idu u školu, kao i magistralni cevovod iz sredstava obezbeđenih od zajma od 50 miliona evra, koji je Vlada Srbije uzela od Evropske investicione banke.

"Gradska opština Sevojno uradila je projektno-tehničku dokumentaciju, pa ćemo u drugoj polovini godine raspisati tender za izvođača radova na cevovodu", rekla je Mihalovićeva. Posle razgovora sa čelnicima grada i opštine ministarka Mihajlović razgovarala je i sa meštanima Sevojna o njihovim problemima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Fonet/MGSI

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...