Najnovije vesti

BRNABIĆ: Realan novi aranžman sa MMF, ali ne finansijski jer nam novac ne treba
Foto: Zorana Jevtić

ekonomski

BRNABIĆ: Realan novi aranžman sa MMF, ali ne finansijski jer nam novac ne treba

Biznis

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u ovom trenutku realnije da će Srbija imati novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), nego da neće.

 

Brnabić je novinarima u Sava centru rekla da u tom slučaju aranžman sa MMF neće biti finansijski, jer Srbiji sada novac ne treba, čak ni iz predostrožnosti.

Mislim da se Srbija mnogo promenila u protekle tri godine, velikim delom zahvaljujući aranžmanu sa MMF. Zahvaljujući njemu, ali i našoj ozbiljnosti ostvarili smo makroekonomsku stabilnost i uspostavili fiskalnu konsolidaciju, i građani i privreda to osećaju, rekla je Brnabić.

 

Brnabić je dodala da je to doprinelo i poboljšanju kreditnog rejtinga i da je zadovoljna što vidi "fantastičan izveštaj MMF", koji mnogo govori šta je Srbija postigla i kakav je bila partner - stabilan i ozbiljan kada su u pitanju najteže i politčki nepopularne mere.

 

Delegacija MMF dolazi u Srbiju krajem februara i novi aranžman je nešto o čemu razgovaramo, kazala je Brnabić. Brnabić je rekla da je reforma javnih preduzeća oblast u kojoj se mora više uraditi, ali predstoje i strukturne reforme koje se tiču rasta bruto domaćeg proizvoda, o čmu će se razgovarati sa MMF.

 

(Kurir.rs/Fonet)

Foto: Zorana Jevtić

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: Evo kako je otkriven identitet čoveka koji je bacio bombu na ambasadu SAD u Podgorici

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...