VUČIĆ U BERLINU: Rekordna trgovinska razmena sa Nemačkom
Foto: AP

Predsednik Srbije u nemačkoj

VUČIĆ U BERLINU: Rekordna trgovinska razmena sa Nemačkom

InfoBiz -

Srbija je popravila poziciju na Duing biznis listi Svetske banke za 50 mesta

BERLIN - Srbija i Nemačka imaju rekordnu trgovinsku razmenu koja je dostigla 4,4 milijarde evra, a Nemačka je sada ubedljivo sama na vrhu kao trgovinski partner Srbije, izjavio je danas u Berlinu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

foto: AP

"Ponosni smo na to što je zahvaljujući nemačkim investicijama u Srbiji naš izvoz za Nemačku dostigao gotovo 1,9 milijardi, što je pokrivenost uvoza izvozom veća nego ikada i predstavlja nam povećanje od 10,3 odsto u trgovinskoj razmeni samo u poslednjoj godini ", rekao je Vučić u zajedničkom obraćanju sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

foto: AP

Predsednik je ukazao da nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju 43.000 ljudi.

"Nemci su nam pomogli da prevaziđemo užasno tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, a mi ćemo se truditi da popravljanjem ambijenta i vladavinom prava, stvorimo još bolje uslove za njihov dolazak", rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbija popravila poziciju na Duing biznis listi Svetske banke za 50 mesta i izrazio nadu da ćemo to činiti svake godine, što će značiti jači poziv nemačkim investitorima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) JEZIVA NESREĆA NA PRUZI KOD VRANJSKE BANJE: Voz razneo automobil u paramparčad, lokomotiva izletela iz šina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track