MINISTARKA MIHAJLOVIĆ SA HRVATSKIM KOLEGOM BUTKOVIĆEM: Potpisan Memorandum o saradnji, uskoro rekonstrukcija pruge Beograd-Zagreb
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zajedničkim snagama u nove projekte

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ SA HRVATSKIM KOLEGOM BUTKOVIĆEM: Potpisan Memorandum o saradnji, uskoro rekonstrukcija pruge Beograd-Zagreb

InfoBiz -

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja iinfrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa ministrom mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Olegom Butkovićem sa kojim će potpisati Memorandum o saradnji na unapređenju železničkog saobraćaja.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

U okviru posete biće održana četiri bilateralna sastanka ministarstava dve zemlje o drumskom, železničkom, vodnom i vazdušnom saobraćaju, kao i plenarni sastanak delegacija. Nakon toga biće potpisan Memorandum o saradnji na unapređenju železničkog saobraćaja koji predviđa i rekonstrukciju pruge Beograd-Zagreb.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je ministarka Mihajlović ranije izjavila, dogovoreno je da za rekonstrukciju pruge Srbija i Hrvatska zajedno konkurišu kod EU fondova za izradu projektno tehničke dokumentacije za prugu Beograd - Zagreb duge 412 kilometara, na Koridoru 10. Delegacije Srbije i Hrvatske razgovaraće i o projektima zemlja Zapadnog Balkana, bilateralnim odnosima Srbije i Hrvatske u železničkom, putnom i vazdušnom saobraćaju.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Memorandum o razumevanju između dva ministarstva o saradnji radi unapređenja efikasnosti železnickog saobraćaja predviđa saradnju na modernizaciji železničke infrastrukture, olakšavanje postupaka na železničkim graničnim prelazima između dve države, kao i zajednički nastup prema EU fondovima i drugim međunarodnim institucijama u vezi sa modernizacijom pruge Beograd-Zagreb, na Koridoru 10.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track