Najnovije vesti

ČUVARI ZGRADA: Cena profi upravnika od 80 do 350 dinara po stanu
Foto: Shutterstock

Dužnosti i obaveze onih koje unajmite da brinu o zgradi

ČUVARI ZGRADA: Cena profi upravnika od 80 do 350 dinara po stanu

Biznis

Profesionalni upravnici su dostupni 24 časa dnevno, hitne intervencije rešavaju u najkraćem roku
 

U Srbiji je registrovano 619 profesionalnih upravnika zgrada, a njihova cena, po stanu, trenutno iznosi od 200 do 350 dinara, dok je u nekim gradovima na jugu Srbije i 80 dinara, pokazala je analiza Kamatice.

Ovaj portal podseća da je svaki profesionalni upravnik dužan da najmanje dva puta godišnje skupštini stanara podnese izveštaj o svom radu. U Privrednoj komori Srbije kažu da bi se, u najkraćem, skoro sve obaveze profesionalnih upravnika mogle definisati kao „domaćinska briga o zgradi, njenom izgledu i finansijama“.

Tako profesionalni upravnici predlažu program održavanja zgrade i zemljišta koje se nalazi okolo. Njima se i prijavljuju kvarovi i drugi problemi kao što su nepoštovanje kućnog reda, buka, neki iznenadni kvarovi, pucanja cevi, prokišnjavanje... Na osnovu prijava stanara, upravnici zgrada obaveštavaju nadležne koji su specijalizovani za rešavanje tih problema, a najkasnije u roku od 48 sati od trenutka prijave.

- Osvetljenje u ulazu i po hodnicima, higijena zgrade, protivpožarna zaštita i neki bezbednosni aspekti su ono što rešavamo relativno brzo. Za sve ostale probleme koje zgrade imaju treba nam vremena - objašnjava Stanimir Spasić, predsednik beogradskog odbora Udruženja profesionalnih upravnika Srbije. On dodaje da profesionalni upravnici moraju da budu dostupni 24 časa dnevno, kao i da hitne intervencije rešavaju u najkraćem mogućem roku.

Kurir / E.K.

Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) U ovom srpskom gradu je eskaliralo vršnjačko nasilje. Čak 956 slučajeva nasilja za jedno plugodište!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...