Najnovije vesti

VLADA SRBIJE ULAŽE U NIŠKI AERODROM: Er Srbija poleće sa Konstantina i to za Beograd?
Foto: Shutterstock

RAZMATRA SE NOVA LINIJA

VLADA SRBIJE ULAŽE U NIŠKI AERODROM: Er Srbija poleće sa Konstantina i to za Beograd?

Biznis

Kako navodi sajt Flyfromnis, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je niškoj televiziji "Belle Amie" izjavila da će država ulagati u Aerodrom i to u toranj, produženje piste i terminalne zgrada kao i nabavku nove opreme poput vatrogasnog vozila, autobusa za prevoz putnika i drugo.

 

Ona je rekla da sve ove investije mogu privući samo još novih avio-kompanija, a da bi do kraja godine sa niškog aerodroma mogao da poleti i nacionalni avio-prevoznik Er Srbija.

 

“Već neko vreme traju pregovori sa direktorom Er Srbija, a to će se verovatno u toku ove godine desiti odnosno da će Er Srbija poleteti iz Niša”, izjavila je ministarka.

 

Ona je u utorak drugoj lokalnoj televiziji "Zona plus" rekla da postoji mogućnost uspostavljanja linije do Beograda.

 

Ministarka je tokom posete Nišu odbacila tvrdnje da ukoliko se aerodrom ustupi državi na korišćenje Nišlije izgubiti niskotarifne avio-kompanije i samim tim mogućnost da lete jeftino. Ona je istakla da će sve kompanije koje imaju potpisan ugovor sa Aerodromom Niš nastaviti da lete po ceni i sa kartama koje su već dogovorene.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak je kazao da dolazak koncesionara na aerodrom “Nikola Tesla” nije uslovljen stopiranjem rasta niškog aerodroma.

 

 

(Kurir.rs/b92)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...