FRANCUSKO-SRPSKA PRIVREDNA KOMORA NAJAVLJUJE BOLJI EKONOMSKI AMBIJENT: Veće francuske investicije u 2018. godini
Foto: Promo

FRANCUSKO-SRPSKA PRIVREDNA KOMORA NAJAVLJUJE BOLJI EKONOMSKI AMBIJENT: Veće francuske investicije u 2018. godini

InfoBiz -

Francusko-srpska privredna komora, čiji je član i Adria Media Group, održala je pre četiri dana svoju godišnju Generalnu skupštinu. Članovi su jednoglasno usvojili godišnji izveštaj o aktivnostima i finansijski izveštaj za proteklu godinu, kao i budžet i akcioni plan za 2018. Istovremeno, Skupština je izglasala osam novih članova Upravnog odbora Komore.

Pet članova je produžilo svoje mandate na iduće dve godine, i to su: Carlos de Cordoue (Credit Agricole), Milan Lukić (Saint Gobain), Ana Marić (Marić-Mališić-Dostanić), Emmanuel Koenig (PricewaterhouseCoopers) i Olivier Si Tahar (Holiday Inn Express). Njima će se ove godine pridružiti i: Miodrag Jelić (Lesaffre), Jérome Lautier (MK Resort) Philippe Thiel (Suez).

Aktivnosti, izveštaje i planirani budžet za tekuću godinu predstavili su predsednik Komore Dragoljub Damljanović i generalna direktorka Sanja Ivanić. Članovima Komore obratio se i šef Ekonomskog odeljenja Ambasade Francuske u Srbiji g. Jean-Pierre Gastaud, govoreći o francuskim investicijama u Srbiji, dolasku novih preduzeća, a najavio je i poslovni forum Francuska-Balkan, koji će biti održan u Beogradu od 31. maja do 1. juna.

foto: Promo

Predsednik i direktorka Komore naglasili su da su očekivanja za 2018. godinu vrlo velika kada je reč o francuskom prisustvu u Srbiji; očekuje se dolazak novih francuskih preduzeća. Komora je u protekloj godini pomogla dolazak nekoliko francuskih kompanija, istraživanjem tržišta, podrškom oko nalaženja terena, otvaranja firmi, zapošljavanja i slično. Udruženje je odlučilo i da proširi svoje kapacitete otvaranjem Business Inkubatora na postojećoj adresi u centru grada, sa mogućnošću za preduzeća da iznajme kancelarije, koriste salu za sastanke i slično. U planu je, pored programa Startap akcelerator, još veća podrška i događaji za startapove.

Najavljeno je i formiranje ekipe "France Team Balkans”, čija će uloga biti da pomaže francuskim preduzećima da posluju na teritoriji Balkana. Ovim timom rukovodila bi Francusko-srpska privredna komora, a on bi trebalo da uključi i francuske privredne komore ili postojeće francuske poslovne klubove u regionalnim zemljama.

Inače, Francusko-srpska privredna komora osnovana je 2005. godine sa ciljem da se okupi francusko-srpska poslovna zajednica i unapredi bilateralna saradnja dve zemlje. Članica je Unije francuskih privrednih komora u inostranstvu, a danas okuplja preko 100 kompanija i preduzeća u Srbiji, među kojima su Schneider Electric, Veolia, Adria Media Group, Lafarge, Atos, Sanofi, Renault, L’Oreal, Michelin (Tigar Tyres), banke Crédit Agricole, Société Générale, Egis, Le Bélier itd.

( Promo tekst - Foto: Promo )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track