TELEFONIRAĆEMO DŽABE U ZEMLJE EVROPE, DOBRE VESTI IZ SOFIJE: Moguć potpis na UKIDANJE ROMINGA zemalja zapadnog Balkana sa EU
Foto: Reuters/Ilustracija

Ministar Rasim Ljajić

TELEFONIRAĆEMO DŽABE U ZEMLJE EVROPE, DOBRE VESTI IZ SOFIJE: Moguć potpis na UKIDANJE ROMINGA zemalja zapadnog Balkana sa EU

InfoBiz -

Pregovori o ukidanju rominga u EU trajali su 10 godina, jer je u pitanju ogroman novac koji treba da izgube telekomunikacioni operateri

BEOGRAD - Ideja je da se na samitu u Sofiji potpiše izjava zemalja Zapadnog Balkana sa EU o ukidanju rominga, što bi predstavljalo spremnost Unije i regiona da se uđe u taj proces, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomuinikacija Rasim Ljajić.

foto: Dragana Udovičić

On je naglasio da su pregovori o ukidanju rominga u EU trajali 10 godina, jer je u pitanju ogroman novac koji treba da izgube telekomunikacioni operateri.

"Šteta za telekomunikacione operatere je bila više milijardi evra, niko neće da se odrekne te dobiti. Mi smo u tri navrata se obraćali Evropskoj komisiji i bili odbijani", pojasnio je ministar za Tv Prva.

foto: Reuters/Ilustracija

Sada, kako je kazao, postiji inicijativa Bugarske, kao predsedavajuće EU, da se za Zapadni Balkan ukine roming, što je pozitivan politički signal.

"EU je potreban rezultat stalnih sastanaka sa predstavnicima zemalja Zapadnog Balkana. Ideja je, pretpostavljam, da se pokaže da svi građani imaju veliku korist od toga", rekao je Ljajić.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva/Foto: Reuters/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track