VUČIĆ O SRPSKOJ EKONOMIJI: Rast od 400 miliona evra, bez prodaje Telekoma i EPS-a
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

dobri rezultati

VUČIĆ O SRPSKOJ EKONOMIJI: Rast od 400 miliona evra, bez prodaje Telekoma i EPS-a

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da je u prvoj godini od kako je preuzeo tu dužnost, zahvaljujući građanima, Srbija uspela da prevaziđe brojne teškoće.

Kako je rekao, i da se kroz mnogo muka došlo do bolje pozicije zemlje u svetu i dobrih ekonomskih rezultata. "U tih godinu dana uspelio smo što je strašno važno i nešto za šta je potrebno decenija, da dramatično unapredimo sliku Srbije u svetu, a to je važno ako se stvari posmatraju iz političkog i ekonomskog rakursa zbog privlačenja investicija, otvaranja novih radnih mesta i poboljšanju standarda gradjana", objasnio je Vučić. On je, gostujući na RTS-u, rekao da je pored zbivanja u našem okruženju, u svetu, u ovo vreme turbulencija, Srbija uspela da sačuva stabilnost, mir, unapredi demokratski poredak, da nam zemlja, uz podršku koju je pružao vladi koja je radila ozbiljno svoj posao, ostvarila dobre ekonomske rezultate. On je istakao da je u prvom kvartali rast iznosio 4,6 odsto, a da je maj mesec završen sa ukupno 8,4 milijardi dinara suficita, a budžetom je bilo predviđeno 37,6 milijardi deficita.

foto: RTS Printscreen

“Za 400 miliona evra postigli smo bolji rezultat i to bez prodaje Telekoma i EPS”, naglasio je Vučić. On je kazao da je to postignuto u teškim vremenima kada se vodi rat tarifama između SAD i EU. Istako je da nikada nije zadovoljan rezultatima koji su postignuti, ali da su oni dobri. Ukazao je da je razgovarao sa svim najvažnijim liderima sveta, i naveo da je tri puta bio u radnoj poseti Berlinu, sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom se sreo čak četiri puta, koliko i sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, sa kineskim predsednikom Si Djipingom dva puta, ugostio japanskog premijera Šinzo Abea, kao i da je imao susrete sa premijerom Indije Narendrom Modijem. On je kazao da je sa svim velikim azijskim silama imao sastanak, ali i sa afričkim liderima. Podsetio je da se sastao i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom dva puta, i najavio da će uskoro otputovati u zvaničnu posetu Francuskoj.

foto: Marina Lopičić

Takođe je podsetio da se sastao i više puta sa svim evropskim liderima, kao da se video sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, a više puta razgovarao sa potpredsednikom Majkom Pensom. "Te aktivnosti govore o uloženoj energiji i da nismo obrukali Srbiju”, poručio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track