Najnovije vesti

Poznati lanac Starbaks stiže u Srbiju! Prvi lokal biće otvoren u Beogradu
Foto: AP

napokon

Poznati lanac Starbaks stiže u Srbiju! Prvi lokal biće otvoren u Beogradu

Biznis

Najveći operater restorana u centralnoj Evropi, Amrest holdings planira da ove godine otvori u Srbiji lokale lanca američke kafeterije Starbaks, saopšteno je.

"Prvi Starbaks lokal biće otvoren u toku ove godine u Beogradu, gradu sa dugogodišnjom tradicijom uživanja u kafi. AmRest je vodeći operater Starbaks kafea u regionu centralne Evrope, a Srbija predstavlja najnovije tržište na kome ova kompanija otvara prvi lokal", navodi se u saopštenju te kompanije.

Predsednik za Starbaks u kompaniji Amrest Adam Mularuk izjavio je da mu je veoma drago što će kroz otvaranje prvog lokala u Beogradu ta kompanija biti u stanju da gostima u Srbiji ponudi "jedinstveno Starbaks iskustvo".

 

 


"Ova zemlja ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo, te što ćemo posetiocima pružiti mesto gde će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast", rekao je Mularuk.

Kompanija Amrest koja je prvi lokal otvorila u Pragu 2008. godine, sada ima od 300 Starbaks kafeterija u Poljskoj, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Madjarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Starbaks, osnovan 1971. godine u Sijetlu, u SAD, ima više od 28.000 lokala širom sveta i smatra se najvećom svetskom firmom za prženje i prodaju specijalne kafe.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto:AP)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...