Najnovije vesti

LJAJIĆ REAGOVAO NA KAŽNJAVANJE SRPSKIH PREVOZNIKA U HRVATSKOJ: Najbolje da izbegavaju njihovu granicu, probleme su pravili i drugima
Foto: Zorana Jevtić

rešenje

LJAJIĆ REAGOVAO NA KAŽNJAVANJE SRPSKIH PREVOZNIKA U HRVATSKOJ: Najbolje da izbegavaju njihovu granicu, probleme su pravili i drugima

Biznis
10:57h

Nakon što je nekoliko sotina domaćih prevoznika platilo kaznu na ulazu u Hrvatsku zbog navodno neispravnih carinskih obeležja, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je za sada jedino rešenje izbegavati granične prelaze sa hrvatskom.

Na drugim granicama, kako kaže, nema nikakvih problema i dodaje da su na iste nevolje na granici sa Hrvatskom naišli i makedonski, bugarski i turski prevoznici. Prema Ljajićevim rečima, Hrvatska ovu situaciju objašnjava pozivajući se na januarsku direktivu od Evropske unije, odnosno Evropske komisije za pojačanom kontrolom zbog migranata.

"Ovde se radi o velikim novcima koji se potpuno neopravdano uzimaju prevoznicima i vozačima. Čak imamo i tri-četiri slučaja u kojima ljudi izdržavaju kaznu zatvora, jer nisu mogli da plate dve, tri hiljade evra kazne, već mesec dana leže u zatvorima u hrvatskoj", rekao je ministar gostujući u jutarnjem dnevniku RTS.

Hrvatski carinici su navodno pronašli 15 neispravnih plombi srpskih prevoznika, nakon čega se oglasila i Uprava carina, rekavši da su plombe ispravne. Ljajić kaže da postoje druga tela koja bi mogla da ispitaju ispravnost plombi, ali da će uskoro biti sazvan zajednički sastanak nadležnih institucija iz resora saobraćaja i carine, kako bi problem sa hrvatskom stranom pokušali da reše.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...