MISIJA MMF STIŽE U BEOGRAD: Danas sa državnim vrhom o platama i penzijama
Foto: Ministarstvo finansija

Razgovor o sprovođenju 1. pregleda programa

MISIJA MMF STIŽE U BEOGRAD: Danas sa državnim vrhom o platama i penzijama

InfoBiz -

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolazi danas u Beograd radi razgovora o sprovođenju prvog pregleda programa podržanog Instrumentom koordinacije politika, rečeno je u MMF.

foto: Fonet

Misija MMF koju predvodi Džejms Ruf boraviće u Srbiji do 4. oktobra, a sastaće se s ministrom finansija, guvernerkom Narodne banke Srbije, kao i drugim relevantnim ministrima i zvaničnicima. Kako je rečeno, misija MMF će razmotriti poslednje fiskalne performanse i razgovarati o planiranju budžeta za 2019. godinu uključujući i mere poreske politike za rast, javne investicije, plate u javnom sektoru i penzije, a takođe će oceniti napredak Srbije u strukturnim reformama i razgovarati o reformskim prioritetima za iduću godinu.

Inače, Odbor izvršnih direktora MMF-a polovinom jula odobrio je Srbiji novi program saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument - PCI). Cilj programa je održavanje makroekonomske i finansijske stabilnosti i nastavak strukturnih i institucionalnih reformi za podsticanje bržeg i sveobuhvatnog rasta, stvaranja novih radnih mesta i poboljšanja životnog standarda.

foto: Filip Plavčić

Aranžman je odobren za period od 30 meseci, a predviđeno je da se napredak dogovorenog ekonomskog programa prati putem pet polugodišnjih razmatranja rezultata na kojima će se davati ocena njegovog sprovođenja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo finansija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track