MINISTARKA MIHAJLOVIĆ U PČINJSKOM OKRUGU: Želimo razvijeni, a ne siromašan jug Srbije
Foto: T.S.

Počeli radovi na izgradnji kolektora za otpadne vode

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ U PČINJSKOM OKRUGU: Želimo razvijeni, a ne siromašan jug Srbije

InfoBiz -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović u ponedeljak je prisustvovala početku radova na izgradnji kolektora za otpadne vode, koji se gradi u okviru programa sa nemačkom razvojnom bankom KfW u Vranjskoj Banji preko puta stadiona “Železničar”.

foto: T.S.

Ministarka je kazala da sa predsednikom Vučićem čine sve da jug ne bude siromašan jug, nego da jug bude razvijeni jug.

foto: T.S.

"Mislim da bez infrastrukture nema razvoja, nema investicija i novih radnih mesta. Vodosnabdevanje je projekat koji smo počeli pre nekoliko godina, 7 miliona evra je uloženo u vodosnabdevanje Vranja i okoline. Ovaj novi projekat koji radimo zajedno sa nemačkom bankom I Gradom Vranjem I ulažemo gotovo 12 miliona evra. Kad sve to saberete samo u komunalnu infrastrukturu Vranja i okoline ulažemo 30 miliona evra“, rekla je ministarka i dodala da je u puteve Pčinjskog okruga uloženo 1, 4 milijarde dinara u prethodne tri godine.

foto: T.S.

Dužina kolektora je 7,763 kilometra, a završetkom kolektora počeće izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. Vrednost investicije je 2,6 miliona evra.

foto: T.S.

“Radi se o kapitalnoj investiciji za Grad Vranje i gradsku opštinu Vranjska Banja", rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković. “Na ovaj način omogućavamo dalji razvoj same Banje i turizma u njoj. Ovim se stvaraju preduslovi za dolazak investitara omogućavamo da se stvore i najbolji uslovi za korišćenje tople banjske vode. Investicija je značajna i za sela koja su na putu kolektora kako bi se poboljšali uslovi života u tim selima.”, rekao je Milenković.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track