Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆEVA: Danonoćni radovi kroz Grdeličku klisuru! Auto-put mora da bude bezbedan i završen u roku
Foto: Ana Paunković

razgovarala sa direktorom koridora srbije

MIHAJLOVIĆEVA: Danonoćni radovi kroz Grdeličku klisuru! Auto-put mora da bude bezbedan i završen u roku

Biznis

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović razgovarala je danas s direktorom "Koridora Srbije" Zoranom Drobnjakom i s predstavnicima kompanija "Azvi", "Integral", " Euro Alijans" i "Trejs" koji grade "Koridor 10", na deonici kroz Grdeličku klisuru.

Mihajlović je istakla da je Ministarstvo tu da pruži svu neophodnu podršku i pomoć, kako bi auto-put kroz Grdeličku klisuru bio siguran i bezbedan, a radovi završeni u dogovorenom roku, saopštilo je Ministarstvo.

"Govorimo o najtežoj deonici na 'Koridoru 10', svesni smo teških uslova i ogromnih napora koji radinici ulažu kako bismo saobraćaj na ovom auto-putu pustili do kraja godine i molim da sve planove i dogovore ispoštujete. Novca ima, nema dugovanja i kašnjenja u plaćanju, i očekujem da sve bude gotovo u roku", poručila je Mihajlovićeva.

Direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić rekao je da su svi izvođači "veoma proaktivni" i da rade danonoćno kako bi sve bilo završeno u roku.

Predstavnici izvođača radova istakli su da se radovi sprovode 24 sata i da će učiniti sve, uprkos zimskim uslovima, da auto-put bude pušten u saobraćaj do kraja godine.

Ukupna ugovorena vrednost radova na 26.3 kilometra puta kroz Grdeličku klisuru iznosi 234 miliona evra. Radovi se izvode na deonicama od Grdelice do tunela Predejane, od tunela Predejane do Caričine doline i na tunelu "Manajle".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...