Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆEVA: Južni krak Koridora 10 do kraja godine
Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

bezbednost pre svega

MIHAJLOVIĆEVA: Južni krak Koridora 10 do kraja godine

Biznis

Ceo južni krak Koridora 10 će, prema očekivanjima Koridora Srbije, biti završen do kraja godine, ali će se za otvaranje deonica čekati potvrda tog preduzeća da je auto-put potpuno bezbedan, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

 

"Sve dok ne budemo dobili od Koridora Srbije jasan znak da je sve bezbedno i da može biti pusteno u saobraćaj, mi to nećemo uraditi. Ono što su sada prognoze jeste da ćemo do kraja godine proći automobilom južnim krakom", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara tokom posete Kladovu.

 

Istakla je da je završetak Koridora 10 za to ministarstvo najvažniji infrastrukturni projekat i da se zato puno radi na njemu.

 

"Obavešteni smo od direktora Koridora Srbije da ćemo, kao što smo i najavili, do kraja godine proći automobilima južnim krakom do Makedonije", kazala je ministarka.

 

Kako je rekla, nisu pravljena velika otvaranja u prisustvu medija na Koridoru 10, na primer, kada je puštena prošle nedelje doenica Donji Neradovac - Srpska Kuća - Levosoje od gotovo 10 km, kao i ranije deonice Staničenje - Pirot i Prosek - Bancarevo od 9,5 km.

 

"Mnogo deonica je pušteno u toku 2018. na Koridoru 10", naglasila je Mihajlovićeva.

 

Ona je juče u Doljevcu rekla da će istočni krak Koridora 10, prema Bugarskoj, biti završen u prvom kvartalu 2019. godine.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...