OSTVAREN RAST U SVIM SEKTORIMA POSLOVANJA: "Delta holding" gradi još jedan hotel u Ljubljani
Foto: Delta Holding

USPEH

OSTVAREN RAST U SVIM SEKTORIMA POSLOVANJA: "Delta holding" gradi još jedan hotel u Ljubljani

InfoBiz -

Pune budžet Kompanija Miroslava Miškovića u 2018. ostvarila ukupan prihod od 58,27 milijardi dinara i u republički budžet uplatila 10,2 milijarde dinara

Kompanija "Delta holding" planira proširenje poslovanja u Sloveniji, pa će u Ljubljani, posle izgradnje i otvaranja hotela "Interkontinental", graditi i hotel "Holidej in" sa četiri zvezdice, koji je brend IHG grupe, najavili su iz te kompanije na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja u 2018. godini.

- Smatramo da u Ljubljani postoji potreba za još jednim jakim hotelskim brendom, koji će biti nešto manje luksuzan od "Interkontinentala", ali će imati visoke standarde usluge i kvaliteta - izjavila je Zorana Ždrale Burlić, generalni direktor "Delta ril estejta".

foto: Delta Holding

Ona je istakla da je 2018. za "Delta ril estejt" bila godina velikih ulaganja, kao i da će u 2019. biti investirano oko 400 miliona evra. - Ulaganja su iznosila više od 220 miliona evra, nažalost, van granica naše zemlje. Završavamo tri velika projekta, otvaramo "Delta planet" u Banjaluci 21. marta, a nedelju dana kasnije i "Delta planet" u Varni, kao i hotel "Indigo" u Beogradu krajem godine. Time oslobađamo resurse za dalji razvoj našeg portfolija nekretnina u Srbiji i regionu. Spremni smo za izgradnju tri velika projekta u Srbiji: "Delta planet Autokomanda", novu poslovnu zgradu "Delta holdinga" i "Delta centar", u okviru koga će se nalaziti "Interkontinental" Beograd, čim se za to steknu uslovi - rekla je Ždrale Burlić i izrazila očekivanje da će, uprkos tome što još uvek nemaju sve dozvole, izgradnja "Delta planeta Autokomanda" početi u drugoj polovini godine.

foto: Delta Holding

Marija Desivojević, potpredsednik "Delta holdinga" za strategiju i razvoj, istakla je da je ta kompanija u 2018. ostvarila ukupan prihod od 58,27 milijardi dinara, što je 4,5 odsto više nego u 2017. - Operativni profit EBITDA iznosio je 4,8 milijardi dinara, što je osnovni pokazatelj poslovanja. U budžet Republike Srbije uplaćeno je 10,2 milijarde dinara. Delatnosti su ostale iste: poljoprivreda, distribucija i nekretnine i očekujemo i ove godine uvećanje profita - rekla je Desivojevićeva.

Činjenice:

- 58,27 milijardi dinara iznosio je ukupan prihod "Delta holdinga" u 2018. - 44% u ukupnom prihodu ostvario je "Delta agrar" - 34% prihoda "Delta holdinga" ostvarila je "Delta distribucija" - 7,3 tone po hektaru je ostvareni prinos pšenice - 12,4 tone po hektaru iznosio je prinos kukuruza - 4,4 tone po hektaru ostvaren je prinos soje - 18,2 živorođena praseta po leglu bolji je rezultat nego na najboljim farmama u Danskoj - 8% rast zabeležio je "Delta auto" - Preko 226 humanitarnih akcija "Delta fondacija" je u 2018. uložila 710.544 evra, a pomoć je dobilo skoro 50.000 ljudi - Projekat "Naše selo", pokrenut u novembru 2018, obuhvata sela Dubočane i Mala Jasikova kod Zaječara i ima za cilj da se srpsko selo dovede na nivo savremenog evropskog sela

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Delta Holding

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track