SVE SPREMNO ZA SRPSKI DAVOS: Na Kopaonik biznis forumu 1.300 učesnika
Foto: Dado Đilas

od 3. do 6. marta

SVE SPREMNO ZA SRPSKI DAVOS: Na Kopaonik biznis forumu 1.300 učesnika

InfoBiz -

BEOGRAD - Ovogodišnji Kopaonik biznis forum (KBF), koji će biti održan od 3. do 6. marta, okupiće više od 1.300 učesnika, koji će razmatrati kako postići snažan ekonomski rast i obezbediti brže približavanje prosečnom standardu Evropske unije, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Savezu ekonomista Srbije.

Centralna tema ovogodišnjeg Foruma biće "Srbija 10 godina posle velike recesije: Snažan rast kao imperativ", a tokom četiri dana biće organizovano 26 panela, tri plenarne sesije i šest specijalnih događaja, najavio je predsednik Saveza ekonomista Srbije (SES) i predsednik Programskog odbora KBF Aleksandar Vlahović.

Kako je rečeno, ovogodišni KBF izazvao je do sada najveće interesovanje učesnika, čime se potvrđuje važnost tema koje se pokreću i svih konstruktivnih rasprava i kritičkih analiza.

Prvog dana foruma, 4. marta obratiće se premijerka Ana Brnabić, potom guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministar finansija Siniša Mali...

Takođe na KBF pored većeg broja ministara iz Vlade Srbije, obratiće se i najznačajni srpski privrednici iz bankarskog, osiguravajućeg, ICT sektora, sektora trgovine, turizma, energetike, poljoprivrede, farmaceutske industrije, predstavnici javnih preduzeća, lokalnih samouprava, međunarodnih finansijskih institucija, ambasadori, privrednici iz regiona, predstavnici Fiskalnog saveta, kao i domaći i strani ekonomski teoretičari.

Vlahović je rekao da će specijalni gost ovogodšnjeg KBF biti predsednik Svetske akademije nauke i umetnosti Geri Džejkobs, a prvi put na forumu kao specijalni gost biće i generalni direktor za proširenje pri Evropskoj komisji Kristijan Danijelson.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track