REŠENJE ILI RAZREŠENJE! DUŽNICI U ŠVAJCARCIMA NA ULICAMA: Izgubili smo zdravlje, porodice, domove (VIDEO)
Foto: Vladimir Šporčić

bunt!

REŠENJE ILI RAZREŠENJE! DUŽNICI U ŠVAJCARCIMA NA ULICAMA: Izgubili smo zdravlje, porodice, domove (VIDEO)

InfoBiz -

Građani zaduženi zbog stambenih kredita u francima danas su održali protest pod nazivom "Rešenje Ili razrešenje” ispred zgrade Ustavnog suda, tražeči konačno rešenje za svoju situaciju.

Oni su zatražili da Vlada Srbije nađe način da reši problem astronomskog rasta zaduženja zbog jačanja švajcarske valute.

Milan Matić iz udruženja CHF Srbija podseća da je 2011. guverner zabranio kredite u švajcarcima kao štetne, a da je najveći problem za dužnike to što glavnica neprekidno raste i nikada ne znaju tačno koliko treba da vrate novca, a u proseku je to tri do četiri puta više nego kad su uzeli kredit.

Oni će Vladi Srbije predati zahteve za donošenje Zakona o dinarizaciji svih kredita i Zakona o zabrani prinudne prodaje jedine nekretnine, uz predlog tekstova zakona.

– Protest će se nastaviti isped zgrade Vrhovog kasacionog suda i Apelacionog suda, ul. Nemanjina 9, imajući u vidu da su prošle četiri preteške godine za korisnike kredita u kojima su mnogi izgubili zdravlje, porodice, domove, a veliki broj se iselio iz Srbije, jer je rata sada veća nego plata i dug nakon deset godina uredne otplate veći nego na početku, a sudovi reaguju suviše neefikasno i konfuzno, dok izvršitelji reaguju brzo i odlučno, praveći od prevarenih građana socijalne slučajeve i beskućnike, rečeno je u saopštenju Centra za zaštitu korisnika bankarskih usluga.

Kurir.rs/b92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track