ZRENJANIN: Za vikend kamen-temeljac za kinesku fabriku guma, o Folksvagenu ne smem ni reč!
Foto: Predsedništvo

velika investicija

ZRENJANIN: Za vikend kamen-temeljac za kinesku fabriku guma, o Folksvagenu ne smem ni reč!

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će za vikend, 30. ili 31. marta, biti položen kamen temeljac za kinesku fabriku guma "Šangdong Linglong" u Zrenjaninu.

"To menja ceo srednji Banat. Ne samo Zrenjanin već i Žitište, Sečanj, Crnju i Novi Bečej", rekao je Vučić sinoć posle sednice Predsedništva SNS.

Podsetio je da je kineska investicija vredna gotovo milijardu evra. "To je nešto novo za Banat. I u Pančevu se uskoro otvara fabrika. To su dve velike stvari u Banatu, koji je mnogo osiromašio u prethodnom periodu", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara o eventualnoj velikoj investiciji "Folksvagena", Vučić je rekao da je ona po pitanju ekonomije možda od najvećeg značaja za zemlju i ponovio da ne sme da iznosi detalje, kako ne bi ugrozio pregovore.

"Da li ćemo uspeti, u trci je pet zemalja, mislim da ćemo biti u krugu tri zemlje. To je sve što mogu da kažem", rekao je Vučić. Na pitanje kada očekuje da ta kompanija donese odluku u kojoj zemlji će praviti fabriku, Vučić je rekao da nije siguran da li će biti u aprilu ili maju.

"Ne smem da govorim o tome, to je sve što mogu da kažem", dodao je.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track