PREMIJERKA UČESTVUJE NA EKONOMSKOM FORUMU NA JAHORINI: Stabilnost i mir preduslovi privrednog rasta (FOTO)
Foto: Vlada Srbije

govorila na temu "Značaj inovacija za privredni razvoj"

PREMIJERKA UČESTVUJE NA EKONOMSKOM FORUMU NA JAHORINI: Stabilnost i mir preduslovi privrednog rasta (FOTO)

InfoBiz -

Privredni rast i jaka ekonomija dolaze tek nakon što je ispunjen preduslov - politička stabilnost i mir, i zbog toga Srbija ulaže mnogo napora i energije u regionalnu stabilnost, jer samo politički stabilan Balkan može ekonomski da napreduje, poručila je danas na Jahorini predsednica vlade Ana Brnabić.

Brnabić je, govoreći na ekonomskom forumu na Jahorini, ukazala da živimo u turbulentnim vremenima, u kojima je izuzetno važna politička stabilnost i mirno okruženje.

foto: Vlada Srbije

Privredni rast i jaka ekonomija dolaze tek nakon što je ispunjen taj preduslov - politička stabilnost i mir, istakla je srpska premijerka i dodala da nam je to potrebno u celom regionu.

Brnabić je podsetila da je nedavno Vlada Srbije donela odluku kojom se Republici Srpskoj upućuje 9,3 miliona evra radi realizacije 37 projekata rekonstrukcije domova zdravlja, kulturnih centara, škola i izgradnja novih vrtića i sportskih dvorana.

foto: Vlada Srbije

Kako je rekla, tim sredstvima Srbija na najkonkretniji način pokazuje da je odnos prema RS odnos podržavanja, pomaganja i osnaživanja.

"Takav odnos ćemo zadržati i u budućnosti", poručila je Brnabić, koja učesnicima foruma govori na temu "Značaj inovacija za privredni razvoj".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track