POZVAO IH DA POSETE SRBIJU: Nikolić obišao kinesku kompaniju Sunlon Group
Foto: Marina Lopičić

U DELEGACIJI

POZVAO IH DA POSETE SRBIJU: Nikolić obišao kinesku kompaniju Sunlon Group

InfoBiz -

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić obišao je kinesku kompaniju Sunlon Group, koja je kineski lider u oblasti proizvodnje, prerade, prodaje poljoprivrednih proizvoda i stočarstvu.

Nikolić je, pozivajući kinesku kompaniju na zajedničku saradnju, upoznao predsednika kompanije sa uslovima prehrambene proizvodnje u Srbiji.

"Mi u Srbiji imamo dobre klimatske uslove i naša zemlja je plodna, posebno u Vojvodini, gde imamo ogromne površine zemlje u vlasništvu države, koje se mogu zakupiti na duži vremenski period. U Srbiji može da se proizvede najkvalitetnije mleko, meso, voće", naglasio je Nikolić, navodeći i da su dosadašnje kineske investicije u Srbiji veoma uspešno realizovane.

Predsednik kompanije Sunlon Group Vang Guofeng upoznao je Nikolića sa radom kompanije, ističući da ona danas predstavlja kineskog inovatora u pogledu prehrambene proizvodnje, prerade i trgovine, sa godišnjim profitom od 13 milijardi dolara.

Ta kompanija, kako je naveo, poseduje 10 firmi izvan Kine, tri velika naučno-istraživačka centra, sarađuje sa 11 internacionalnih kompanija i proizvodi preko 600 proizvoda.

Sunlon Group svrstava se u 500 najboljih preduzeća u Kini i kao kompanija sa sedištem u Pekingu, stvara pozitivnu sliku Pekinga u oblasti poljoprivrede i prehrambenoj industriji, naglasio je Vang Guofeng.

Nikolić je juče, uoči Samita "Pojas i put" koji se održava od 25. do 27. aprila, otvorio Forum o investicionim projektima u Srbiji, na kojem je učestvovalo više od 20 kineskih kompanija zainteresovanih za investiranje u Srbiju u oblasti energetike, infrastrukture, saobraćaja i poljoprivrede.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja