Najnovije vesti

SLOVENCI DIŽU OGRADU NA GRANICI SA HRVATIMA, PA IZABRALI SRBE DA JE GRADE: 4,8 miliona evra zarade od zida
Foto: AP/Ilustracija

javni konkurs ministarstva za javnu upravu

SLOVENCI DIŽU OGRADU NA GRANICI SA HRVATIMA, PA IZABRALI SRBE DA JE GRADE: 4,8 miliona evra zarade od zida

Biznis

Slovenačka vlada planira da postavi dodatnih četrdesetak kilometara protivmigrantske ograde na granici sa Hrvatskom.

 

Za dobavljača ograde i njeno postavljanje izabrala je preduzeće iz Srbije koje je dalo finansijski najpovoljniju ponudu, objavili su slovenački mediji.

 

Kako prenose, pozivajući se na izvore u vladi, na javni konkurs ministarstva za javnu upravu za dodatnu ogradu na delovima granice sa Hrvatskom koji se smatraju riskantnijim za ulazak ilegalnih migranata prijavilo se pet slovenačkih i jedno strano preduzeće.

 

foto: AP/Ilustracija

Za najpovoljnije je izabrana kompanija sa sedištem u Beogradu koja je spremna da izradi i postavi ogradu po ceni od 4,8 miliona evra, dok su slovenački konkurenti dali skuplje ponude.

 

Ministarstvo je nedavno raspisalo poziv za 40 kilometara "tehničkih prepreka", te stubova i vijaka za njihovo postavljanje, a uz to i za montažu panelne

ograde dužine 3,8 kilometara.


Nove protivmigrantske mere najavljene su nakon izjava italijanskog ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija kako bi Italija na svojoj granici sa Slovenijom mogla postaviti protivmigrantsku žicu na oko 30 kilometara najkritičnijeg dela međusobne kopnene granice.

 

(Kurir.es/Seebiz)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...