Najnovije vesti

MINISTAR MALI: Potpisan ugovor sa Kinezima, gradi se industrijski park u Borči! Novih 15.000 radnih mesta
Foto: Beta/Miloš Miškov

ukupna investicija iznosi 247 miliona evra

MINISTAR MALI: Potpisan ugovor sa Kinezima, gradi se industrijski park u Borči! Novih 15.000 radnih mesta

Biznis

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je jutros partnerski ugovor sa kineskom kompanijom CBRC (China road and bridge corporation) o izgradnji industrijskog parka u Borči, koji će zapošljavati 15.000 ljudi, a ukupna investicija iznosi 247 miliona evra.

"Pre dolaska u Skupštinu Srbije imao sam zadovoljstvo da sa kineskom kompanijom CRBC potpišem partnerski ugovor o osnivanju zajedničke firme između Vlade Srbije i te kineske kompanije o izgradnji industrijskog parka u Borči", rekao je Mali u parlamentu tokom rasprave o amandmanima na Predlog budžeta za 2020.godinu.

On je objasnio da će se park prostirati na 320 hektara i gradiće se, kako kaže, odmah pored mosta Mihajlo Pupin.

"Mi smo već u budžetu za 2020.godinu izdvojili 237 miliona dinara da se završi projekat, neka se projekat radi u narednih šest do osam meseci i nakon toga krećemo u izgradnju ovog velikog parka", rekao je Mali.

Kako je istakao, to za Srbiju znači novih 15.000 radnih mesta, što će uticati na smanjenje nezaposlenosti i rast ekonomije.

"To će biti najveći kineski industrijski park u Evropi. Visoka tehnologija, komercijalni sadržaji, fabrike...Nastavljamo da se bavimo našim poslom, da se borimo za uspešniju Srbiju", rekao je Mali.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...