STRATEŠKA ODLUKA KOMPANIJE DELEZ SRBIJA: Nutriscore semafor na PREMIA proizvodima
Foto: Promo

STRATEŠKA ODLUKA KOMPANIJE DELEZ SRBIJA: Nutriscore semafor na PREMIA proizvodima

InfoBiz -

Transparentna komunikacija nutritivnih svojstava proizvoda jedna je od strateških odluka kompanije Delez Srbija, koja aktivno promoviše zdravije navike u ishrani, nudi širok asortiman kvalitetnih proizvoda ali i i edukuje svoje kupce o važnosti čitanja deklaracija. Delez Srbija je prvi maloprodajni lanac u Srbiji koji uvodi dodatni nutritivni način obeležavanja - Nutri score sistem, na proizvode privatne robne marke.

U nedavnom istraživanju o navikama u ishrani koje je kompanija sprovela, otkriveno je da građani Srbije sve više čitaju deklaracije, gotovo 15 odsto njih redovno obraća pažnju na sastav proizvoda. Ovi rezultati su značajan napredak u odnosu na istraživanje iz 2017. godine, kada je samo 5 odsto potrošača redovno obraćalo pažnju na sastav proizvoda.

U cilju unapređenja i što jednostavnijeg razumevanja nutritivnog sastava proizvoda, kompanija Delez Srbija je tokom ove godine počela sa implementacijom Nutri Score sistema na PREMIA proizvode. U pitanju je princip semafora, gde se uz pomoć boja i slova od A do E lakše mogu uočiti nutritivna svojstva proizvoda i tako jednostavnim odabirom postići balans u dnevnom unosu hrane. Nutritivna vrednost proizvoda kreće se od tamnozelenog A, koji obeležava proizvode koje možemo da konzumiramo najčešće i u najvećoj meri, do crvenog E, ukazujući na proizvode koje treba konzumirati umerno, a celokupan sistem podržava izbalansirano kombinovanje namirnica i uravnoteženu ishranu.

Ova medotologija dobijanja ocene proizvoda svoje prednosti pokazala je u Belgiji i Francuskoj, a sada se primenjuje i u našoj zemlji u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnicama.

foto: Promo

Pored deklaracije, koja je lična karta proizvoda, Nutri Score predstavlja pomoć potrošaču da na brži način dođe do relevantnih nutritivnih informacija i podstiče kupce da teže uravnoteženoj ishrani. Nutri Score obeležja nalaze se na prednjoj strani proizvoda, nude informaciju dostupnu na prvi pogled, što omogućava potrošačima lakši uvid u nutritivni kvalitet namirnica.

Ove godine na policama u Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica osvanuli su prvi PREMIA proizvodi sa Nutri Score sistemom obeležavanja, a do polovine 2020. godine najveći deo asortimana PREMIA biće obeležen na ovaj način.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track