Prirodnim materijalima Xella Srbija čuva okolinu! Intervju: Ljubiša Vukadinović, Country Sales Manager Xella Srbija
Foto: Promo

Prirodnim materijalima Xella Srbija čuva okolinu! Intervju: Ljubiša Vukadinović, Country Sales Manager Xella Srbija

InfoBiz -

Kompanija Xella donosi na tržište Srbije inovativne građevinske materijale - Ytong termoblokove, Multipor mineralne termoizolacione ploče i Silka kalcijum-silikatne blokove čime ispunjava sve zahtevnije standarde gradnje i energetske efikasnosti

Vukadinović: Tehnologija proizvodnje koja je istovetna u Nemačkoj primenjuje se i u Srbiji

Već 14 godina, koliko je međunarodni holding Xella Group prisutan na našem tržištu kao Xella Srbija, proizvodi naše kompanije postali su sinonim za inovacije, vrhunski kvalitet i usluge.

Ovo u intervjuu za Kurir navodi Ljubiša Vukadinović, Country Sales manager Xella Srbija.

foto: Promo

- Građevinski i izolacioni materijali, robnih marki Ytong, Silka i Multipor kvalitet potvrđuju brojnim međunarodnim priznanjima i atestima, a ono što nas posebno izdvaja jeste činjenica da se tehnologija proizvodnje koja je istovetna u Nemačkoj primenjuje i u Srbiji. Ukratko, sve je standardizovano prema najvišem evropskom modelu i ispraćeno strogim kontrolama kvaliteta. Sve su to neki od preduslova za kontinuiran rast kompanije, te zato i ne čudi što je tokom 2019. godine naša kompanija zabeležila rast od 15 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Šta je ono po čemu ste prepoznatljivi?

- Navikuti da kupci očekuju vrhunski proizvod i uslugu, mi u Xella Srbija konstantno osluškujemo potrebe tržišta i prepoznajemo potencijalne izazove, kako bismo što efikasnije pomogli investitorima, arhitektama, projektantima i izvođačima da pronađu i primene najbolja rešenja. Stoga je jedan od ciljeva kompanije da klijentima pruži potpunu podršku u svim fazama izgradnje.

Na šta je kompanija Xella Srbija posebno ponosna?

- Svakako na činjenicu da u potpunosti uvažavamo ekološke kriterijume, što znači da je naša proizvodnja "zelena" sa rekordno niskom emisijom CO2, dok sirovinski sastav proizvoda čine samo prirodni materijali. To, s druge strane, zahteva kontinuirane investicije i razvijanje svesti o važnosti ulaganja u održivu proizvodnju.

foto: Promo

Poznati ste i po mnogim inovativnim proizvodima, koji biste izdvojili?

- Ytong Termoblok je jedinstven proizvod koji vrhunskim karakteristikama omogućava građenje objekta bez korišćenja dodatne toplotne izolacije. Ono što ga još karakteriše jeste da je lagan, brzo ugradiv, ima nizak koeficijent toplotne provodljivosti, zimi greje, dok leti hladi, i omogućava da zidovi dišu, stvarajući zdravu i prijatnu mikro-klimu životnog ili radnog prostora. Takođe, upotrebom pomenutih Ytong Termoblokova za izgradnju spoljnih zidova, kao jedne od retkih pozicija koja je nepromenjiva po završetku gradnje, postižu se fantastične termalne karakteristike koje su dugotrajne koliko traje i objekat.

Koji su planovi Xella Srbija za narednu godinu?

- Strategija za 2020. aktuelizuje pitanje zvučne izolacije i akcenat stavlja na značaj spoljnih zidova. Prateći zahteve tržišta i zakonske regulative, Xella je kroz svoje brendove Ytong i Silka, u poslednje dve godine razvila inovativna sistemska rešenja u oblasti zvučne izolacije koja ujedno odlikuju i izuzetne termičke performanse.

Koliko ste do sada uložili u proizvodnju?

- Pored toga što je u prethodnih pet godina u samu proizvodnju i bezbednost na radu uloženo više od dva miliona evra, kompanija konstantno investira u nove proizvode i sisteme, pa je tako u 2019. realizovala prvu fazu investicije od 1,5 miliona evra i investirala 500.000 evra u sistem za proizvodnju "nadvratne grede" . Zbog te investicije Xella Srbija će pored proizvoda za domaće tržište izvoziti ovaj proizvod za sve Xella kompanije u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track