I ČOVEK I PRIRODA JEDNAKO SU NAM VAŽNI: Društveno-odgovorno poslovanje JYSK je pokazao na lokalnom i na globalnom nivou
Foto: Promo

I ČOVEK I PRIRODA JEDNAKO SU NAM VAŽNI: Društveno-odgovorno poslovanje JYSK je pokazao na lokalnom i na globalnom nivou

InfoBiz -

"Dobri čiviluk" prošetao je tokom ove godine kroz Beograd i brojne gradove Srbije, a tople džempere i jakne s te humane vešalice na kojoj su građani ostavljali viškve iz ormara, ovih hladnih dana greju najugroženije. Zato je JYSK, komanija koja je sve to osmislila sa agencijom Block&Roll, i na delu pokazala šta znači solidarnost i briga za drugoga, posebno ponosna na ovo jedinstveno dobročinstvo.

Da nije teško pomoći drugom i zajednici, u godini koja je na izmaku JYSK je pokazao na brojnim primerima, među kojima je Kamp prijateljstva - Drugarijada, sprovedena u saradnji sa Fondacijom Novak Đokovićtokom, tokom koje su za opremanje škola donirao stvari u vrednosti od 2.200.000 dinara.

foto: Promo

Sve je to, a i ostalo rad po uzusima Održivog razvoja, koji se u poslovanju ove velike međunarodne kompanije vidi i na lokalnom, i na globalnom nivou. Svakodnevnim kontaktom sa hiljadama kupaca, dobavljača i saradnika JYSK pokazuje društveno-odgovorno poslovanje i aktivno učestvuje u promenama nabolje. Za početak, JYSK je član BSCI (Business Social Compliance Initiative) - međunarodnog sistema upravljanja lancem snabdevanja, te kao takav preuzima odgovornost za poštovanje uslova pod kojima se proizvodi. Sam kodeks ponašanja ima 11 načela za etičko i društveno-odgovorno poslovanje, među kojima su i zabrana dečjeg rada, prisilni rad i korupcija, bezbednosni uslovi...što je maksimalno ispoštovano.

foto: Promo

Sigurno vam je na drvenom, baštenskom nameštaju koji ste kupili u JYSKu zapala za oko vama nerazumljiva FSC (Forest Stewardship Council) oznaka. Znajte i budite ponosni na to, da ste kupili upavo nameštaj koji čuva šume. Zvuči neverovatno da nešto sačinjeno od posečenog drveća čuva šume, ali je živa istina - to je nameštaj od drveta iz sredina gde se ne seku stabla više nego što šuma prirodno može da zameni. Dakle, JYSK misli i na prirodu, i na životinje, i na ljude.

foto: Promo

A to znači i da ne dopušta u proizvodima takozvane SVHC materije iliti one visokorizične, koje mogu biti opasne za zdravlje i okolinu. Takođe, Oeko-Tex sertifikat je garancija kupcima da takvih nema ni u tekstilu.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track