OTVOREN HOTEL NA DIVČIBARAMA Vučić: Hoćemo da pomažemo domaćim investitorima! Radićemo na razvoju ovog dela Srbije
Foto: Tanjug Printscreen

velika investicija

OTVOREN HOTEL NA DIVČIBARAMA Vučić: Hoćemo da pomažemo domaćim investitorima! Radićemo na razvoju ovog dela Srbije

InfoBiz -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju novoizgrađenog hotela Crni vrh na Divčibarama.

Vučić i Ljajić su, sa vlasnikom, bratom proslavljenog košarkaša Miloša Teodisića, Jovanom Teodisićem, obišli hotel kategorizovan sa četiri zvezdice, koji se prostire na tri nivoa i raspolaže sa 111 opremljenih smeštajnih jedinica - soba i apartmana, različitih tipova i veličina.

Predsednik je rekao da je srećan što prisustvuje ovakvom događaju i da je ovo ogromna investicija.

"Hoću da se zahvalim porodici Teodosić zbog ovog ulaganja. Miloš Obrenović je uvideo značaj Maljen planine i on je i tada znao da su Maljen i Divčibare značajne za našu zemlju. Ponosan sam na ovu porodicu koji su odlučili da ulažu u našu zemlju", rekao je Vučić.

On je napomenuo da će država raditi kako bi se poboljšala infrastruktura u ovom delu zemlje i najavio da će biti urađen od Krčmara do Divčibara i da će se stizati za samo sat vremena do tog centra, kao i da će se uraditi potrebna infrastruktura, vodovod i kanalizaciju preko Kancelarije za javna ulaganja.

foto: Tanjug Printscreen

"Divni su kapaciteti ovde, a ono što mi moramo da uradimo kao država da sredimo put do ovde, da sredimo infrastrukturu, i to ubrzano. Radićemo put Iverak-Lajkovac da Valjevo konačno bude na auto-putu", rekao je predsednik.

Vučić je rekao da će država raditi i dalje na tome da pomaže domaćim investitorima koji ulažu u Srbiju.

"Čestitam Rasimu jer je ovo deveti veliki projekat koji država pomaže. Hoćemo da razvijemo infrastrukturu, da ovde dolaze naši ljudi, sportisti", rekao je Vučić novinarima nakon otvaranja hotela.

Vučić je naglasio da je zato važno da se donese Plan razvoja Srbije do 2025. godine i da se ubrza njegova realizacija.

foto: Tanjug Printscreen

Predsednik je prokomentario komentar Dragana Đilasa da je "lud":

"Možda sam lud, ali Srbija 4 godina zaredom ide suficit, uradili smo više km auto-puta nego u poslednjih 40 godina", rekao je Vučić.

On je dodao da je situacija u Krušiku teška zbog jezive kampanje, kao i da je u planu da se radi na razvoju ovog dela Srbije.

"Imamo danas tešku situaciju u Krušiku zbog jezive kampanje, ali mi ćemo uskoro imati razgovor sa predstavnicima i pomoći da povratimo teško sticani ugled Krušika. Dovešćemo jednog velikog investitora u Valjevo", rekao je predsednik.

foto: Tanjug Printscreen

Na pitanje novinara o današnjim izborima u Hrvatskoj, predsednik je rekao da ne želi puno o tome da komentariše.

"Ne mešam se nikada u unutrašnje stvari zemalja. Trudićemo se da gradimo dobre odnose, ali nećemo nikada trpeti da nas neko ponižava", dodao je Vučić.

Osvrnuvši se na dešavanja na KiM, predsednik je rekao da će nastaviti da se zalažu za kompromis i mir i da će štititi narod na jugu Srbije.

foto: Tanjug Printscreen

Govoreći o subvencijama u poljoprivredi, Vučić je rekao da Srbija poljoprivrednicima daje dobre i povoljne subvencije.

"Ako hoćete da kupite traktor od 15.000 evra, država vam poklanja 7.500 evra. Nije to kredit, taj novac se ne vraća. Pa gde ima tih subvencija", rekao je Vučić.

Predsednik je obećao da će u naredna dva meseca doći do Valjeva da čuje šta građane muči i šta sve treba da se uradi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track