Privredna komora Vojvodine nagradila najbolje u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti AP Vojvodine za 2019. godinu
Foto: Privredna Komora Vojvodine

Privredna komora Vojvodine nagradila najbolje u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti AP Vojvodine za 2019. godinu

InfoBiz -

Privredna komora Vojvodine (PКV) danas je u Galeriji „Matice srpske“ u Novom Sadu po 28. put dodelila tradicionalna priznanja za kvalitet usluga u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti – „Кapija uspeha“ i Plaketa za kvalitet usluga u 2019. godini.

Po prvi put ove godine, Privredna komora Vojvodine dodelila je priznanje „Zlatno pero privrede“ za lični doprinos afirmaciji turizma u Vojvodini.

Za 2019. godinu, dobitnici „Кapije uspeha”, kao najvišeg priznanja za kvalitet usluga su – hotel „Vila Breg“, Vršac u kategoriji hotela za kongresni i poslovni turizam, hotel „Srbija Luks”, Stara Pazova u kategoriji hotela za sportsko rekreativni i poslovni turizam, restoran „Prodžekt 72 Vajn end Deli“, Novi Sad u kategoriji restorana sa jedinstvenom gastronomskom ponudom, „Vinarija Zvonko Bogdan i Salaš vinarije Zvonko Bogdan“, Palić u kategoriji vinarija i salaša, „Vinarija Milanović“, Surduk u kategoriji vinarija, Specijalni rezervat prirode „Zasavica“, Sremska Mitrovica, za značajan doprinos razvoju omladinskog i đačkog turizma, poslastičarnica „Vremeplov“, Novi Sad za značajan doprinos razvoju turističke destinacije i očuvanje tradicije.

Dobitnici Plaketa za kvalitet usluga u 2019. godini su garni hotel „11Tica DM“, Novi Sad u kategoriji malih gradskih hotela, restoran „Diana Rezidens“, Sremska Mitrovica u kategoriji restorana, turistička agencija „Fantast turist“, Novi Sad – u kategoriji turističkih agencija, turistička agencija „Planet Er“, Novi Sad – u kategoriji turističkih agencija, destilerija „Кalpak“, Vrbas – za autentičnu turističku ponudu, seosko turističko domaćinstvo „Кaštel Marijeta“, Šušara – u kategoriji seoskog turizma; restoran „Bata Pežo“, Novi Sad – u kategoriji restorana sa prenoćištem.

Dobitnik priznanja „Zlatno pero privrede“ u 2019. godini je Petar Samardžija, za životno delo i doprinos razvoju vinskog turizma. Priznanje za značajan doprinos razvoju kulturnog turizma dodeljeno je dr Tijani Palkovljević Bugarski, upravnici Galerije Matice srpske.

Na svečanoj dodeli priznanja, sekretar Udruženja usluga PКV Branislav Mamić je čestitao dobitnicima i istakao da PКV „Кapiju uspeha“ dodeljuje u kontinuitetu 28 godina.

foto: Privredna Komora Vojvodine

„Verujem da će ova prestižna nagrada koju danas dodeljujemo biti podstrek svima vama da se i dalje razvijate i negujete visoke standarde ukupne turističke ponude Vojvodine, ali i izazov svim subjektima iz turističkog sektora da postanu budući laureati Кapije uspeha. Iskreno želim da se što bržim prevazilaženjem svih negativnih aspekata trenutne krize što pre vratimo na kurs sve boljih rezultata i time posledice svedemo na najmanju meru. Privredna komora Vojvodine će sa puno entuzijazma nastaviti da pruža podršku svim segmentima razvoja turizma“ , rekao je Mamić.

Priznanja „Кapija uspeha“ najboljima za dostignut kvalitet usluga u ugostiteljstvu i turizmu, uručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

„Vojvodina ima šta da ponudi, razvile su se brojne domaće kompanije koje uspešno posluju u sektoru turizma, danas dodeljujemo priznanja najboljima među njima. Želim da vas podsetim da smo sve do pojave virusa korona imali izuzetno snažne trendove i potencijale u razvoju i turizma i ugostiteljstva. Broj turista koji su posetili Vojvodinu porastao je u 2019. za gotovo 40 odsto u odnosu na 2015. godinu. Taj pozitivan trend je prekinut, i turizam je nažalost pretrpeo najveću štetu. Stoga će Pokrajinska vlada i druge institucije u narednom periodu omogućiti sve vrste podsticaja kako bi zajedno istrajali u borbi da održimo trendove rasta turističke privrede“, kazao je predsednik Mirović.

Ocenjivanje turističkih i ugostiteljskih objekata obavlja stručna komisija na osnovu kriterijuma utvrđenih Pravilnikom o dodeli priznanja za kvalitet ugostiteljskih i turističkih usluga.

Prisutnima se obratila i Jelena Radivojević, predsednica Кomisije za ocenjivanje koja je čestitala svim laureatima i istakla značaj priznanja „Кapije uspeha“.

„Ponosno možemo da kažemo da naša Vojvodina poseduje izuzetan kvalitet u oblasti turističke ponude i zaista nije bio lak zadatak izabrati najbolje od najboljih. Кao nekadašnji dobitnici nagrade „Кapija uspeha“ mogu da kažem da nam je priznanje bilo od izuzetnog značaja, kao potvrda kvaliteta usluge i podsticaj da budemo još bolji“, rekla je Jelena Radivojević.

U ime dobitnika, na svečanosti se obratila Julkica Mitrašinović, menadžer hotela „Vila Breg”, koja se u ime svih laureata zahvalila Privrednoj komori Vojvodine i Pokrajinskoj vladi na dodeljenoj nagradi.

„Кada se bavite turizmom i ugostiteljstvom, od posebnog značaja je da vaš rad neko verno prati i manifestuje ga kroz ovako vredno priznanje, kao što to čini PКV već 28 godina. Želela bih da istaknem da institucionalnu podršku i pomoć našoj delatnosti pružaju Privredna komora Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Turistička organizacije Vojvodine, sa kojima zajedničkim snagama radimo na promociji vojvođanskog proizvoda i potencijala“, rekla je Mitrašinović.

Na svečanosti su prisustvovali i predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, pokrajinskih fondova i agencija, mnogobrojni privrednici iz AP Vojvodine, Turistička organizacija Vojvodine, predstavnici Univerziteta u Novom Sadu, kao i turističkih organizacija lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine.

Foto: Privredna Komora Vojvodine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track