VUČIĆ ODBRUSIO PROGNOZERIMA VEĆEG PADA BDP: Ne pomaže vam ni korona
Foto: Tanjug Printscreen

reakcija

VUČIĆ ODBRUSIO PROGNOZERIMA VEĆEG PADA BDP: Ne pomaže vam ni korona

InfoBiz -

Mnogi navijaju za koronu, kako bi mogli da iznose loše prognoze i kritikuju aktuelnu vlast, inače mnogo uspešniju od njih, poručuje danas predsednik Aleksandar Vučić povodom izjave nekadašnjeg guvernera centralne banke Dejana Šoškića.

"Šoškić je upropastio NBS i dinar, izabrali su ga za guvernera ljudi iz DS i SPS kad je bilo potrebno 75 dinara za jedan evro, a kada je silazio sa vlasti 117 dinara. Zar niste imali moralnu obavezu da podnesete ostavku?", zapitao je Vučić.

Kaže da je to ogroman pad vrednosti dinara za samo tri ili četiri godine, dok je sada dinar na istom nivou uprkos krizi sa koronom.

Na pitanje novinara Pinka kako komentariše to što bivši guverner NBS Dejan Šoškić tvrdi da će pad BDP u Srbiji biti oko 4,5 ili pet odsto, odnosno veći od njegovih, Vučićevih, prognoza i predviđanja NBS, Vučić kaže da MMF predviđa da će pad biti tri odsto, po čemu bi Srbija bila jedna od dve najbolje zemlje u Evropi.

Vučić ističe da to što govore i Šoškić i drugi poput Milana Ćulibrka nije istina, kao i da se posle licemerno izvinjavaju iako će nastaviti da iznose neistine. Predsednik dodaje da zato mnogi navijaju za koronu, ali da mržnja u politici najviše govori o onima koji je iznose.

Želimo da Srbija u ekonomiji, uprkos najvećoj ekonomskoj krizi koja je pogodila moderni svet, bude najuspešnija zemlja u Evropi i svetu, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da mnogi koji ga kritikuju navijaju za koronu jer im je to jedini spas.

Kaže da se svet suočava sa najvećom ekonomskom krizom, ne samo od 1945. godine, već i od 1929. godine, a Srbija od 1878. godine od kada je nastala kao moderna država.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja