PRIVREDNA KOMORA VOJVODINE: Ekonomska razglednica Vojvodine
Foto: PKV

PRIVREDNA KOMORA VOJVODINE: Ekonomska razglednica Vojvodine

InfoBiz -

Privredna kretanja u AP Vojvodini redovno prikazujemo na mesečnom , a analize pravimo na šestomesečnom nivou. To su pokazatelji koji definišu privredni ambijent u pokrajini. Poslednji – šestomesečni oslikava privredu koju je pogodila pandemija Kovida- 19.

foto: PKV

Već smo isticali da je situacija u Vojvodini, i u doba pandemije oslikala rast industrijske proizvodnje od 12, 6 % u junu u odnosu na maj tekuće godine. Za prvih šest meseci vojvođanski privrednici realizovali su 40. 9 % ukupne spoljnotrgovinske razmene agrara Republike Srbije.

foto: PKV

Pored prikaza u tekućoj u našoj ekonomskoj razglednici prikazali smo vrednosti kao što su BDP Srbije, Industrijska proizvodnja Vojvodine, promet robe u trgovini na malo , spoljnotrgovinska razmena, stanje na tržištu rada u poslednjih pet godina. Uporednim metodama, ti prikazi pokazuju vrednosti koje su u pokrajini su konstantnom rastu kaže predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

Mi u Privrednoj komori Vojvodine zastupamo interese svojih članova i podstičemo privrednu aktivnost i upravo prikazom na našoj razglednici želeli smo da omogućimo praćenje tekućih i procenu budućih privrednih kretanja, kao i bolje sagledavanje privrednog ambijenta u celini kaže Vučurević.

(Foto: PKV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track