MINISTAR MALI: Donosimo lepe vesti iz Vašingtona, dolazak DFC znači da smo atraktivni i primamljivi za investiranje
Foto: RTS Printscreen

pregovori bili veoma mučni i teški

MINISTAR MALI: Donosimo lepe vesti iz Vašingtona, dolazak DFC znači da smo atraktivni i primamljivi za investiranje

InfoBiz -

Ministar finansija Srbije Siniša Mali ocenio je da dolazak razvojne američke agencije DFC koja finansira projekte koje su od strateške važnosti za čitav svet u Srbiju znači da smo atraktivni i primamljivi za investiranje.

Donosimo lepe vesti iz Vašingtona, istakao je Siniša Mali u emisiji "Oko" na RTS-u.

- Mi imamo manji negativni uticaj zbog krize koje izazvao korona virus, na vreme smo doneli mere. Mi smo juče isplatili poslednju minimalnu zaradu, a za novoosnovana preduzeća idu još dve, postoji pomoć i za hotele, videćemo kakvi će nam biti prilivi u septembru i oktobru - rekao je ministar Mali.

foto: RTS Printscreen

- Mi kao država nemamo nikakve koristi od jezera Gazivode, krećemo od nule, otvaramo mogućnost da iskoristimo resurse koje to jezero nudi, moramo da iskoristimo ovaj trenutak da čitav region krene napred - naglasio je Siniša Mali.

- Oni su (DFC) spremni da direktno investiraju u privatna preduzeća i da postanu suvlasnici. Oni tako žele da afirmišu razvoj kapitala. Kada govorimo o 'Mini Šengenu', možemo odmah imati rezultata, ubrzava se protok robe i materijala, smatram da je to najvažnija stavka u sporazumu koji sa Severnom Makedonijom i Albanijom imaju privrednici Srbije - rekao je Mali.

Dodao je da nije pitanje samo veličina tržišta, već i atraktivnost, i da je regionalno povezivanje popularno svuda u svetu.

Ministar je istakao da su pregovori u Vašingtonu bili veoma mučni i teški, i da je ogroman pritisak bio na predsedniku Aleksandru Vučiću.

Ministar je istakao da je neophodno da Srbija privuče što više investitora, i istakao da će pokrenuti velike infrastrukturne projekte zahvaljujući novcu koji će stići.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track