Najnovije vesti

ODBOR ZA ENERGETIKU Mihajlović: Pred energetskim sektorom fundamentalne promene
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

usvojen tromesečni izveštaj o radu Ministarstva

ODBOR ZA ENERGETIKU Mihajlović: Pred energetskim sektorom fundamentalne promene

Biznis

BEOGRAD - Odbor Skupštine Srbije za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizma i energetiku usvojio je danas tromesečni izveštaj o radu Ministarstva rudarstva i energetike, a resorna ministarka Zorana Mihajlović poručila je da su planirane fundamentalne promene u oblasti energetike.

Mihajlović je, uz izveštaj o radu, na odboru predstavila i planove o tome šta će se raditi narednih meseci u oblasti rudarstva i energetike.

- Pred nama su fundamentalne promene u oblasti energetike zajedno sa zaštitom životne sredine, rekla je Mihajlović, koja je članovima odbora predstavila i četiri zakonska predloga koje je pripremilo resorno ministarastvo.

Veruje da će ti zakonski predlozi biti na sednici Vlade Srbije iduće sedmice, a nakon toga i u parlamentu.

- Razgovaraćemo i o strukturnim promenama unutar javnih preduzeća. Bez njih ne možemo da očekujemo rast BDP, niti tu ekspanizuju koju hoćemo da vidimo u energetici i rudarstvu. Razgovaraćemo i o planu investicija, rekla je Mihajlović.

Napomenula je da nema razvoja i budućnosti i da nema rasta BDP, ako ne budemo imali jedan veliki, važan i značajan investicioni plan.

Na sednici odbora bio je njen kompetni kabinet, a Mihajlović kaže da su odnosi sa skupštinskim odborima prethodnih godina bili odlični, i da je to važna i značajna podrška Ministarstvu.

Predsednik skupštinskog odbora Veroljub Arsić kaže da je Ministarstvo rudarstva i energetike jedno od najopterećenijih u vladi.

Naveo je da od rada javnih preduzeća koji su pod upravom Ministarstva rudarstva i energetike zavise svi privredni tokovi u Srbiji.

- Poznato je i da građani Srbije imaju najnižu cenu električne energije u čitavoj Evropi, a cilj nam je da i dalje ne budu pogođeni visokim cenama električne energije, rekao je Arsić.

Napomenuo je da je svakako potrebno da u budućnosti reformišemo EPS, kako bi to preduzeće bilo modernije i uspešnije, a da građani i dalje dobijaju povoljno isporučeni električnu energiju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...