Najnovije vesti

Na Jahorini potpisan memorandum o saradnji sa Daun sindrom centrom Banja Luka
Foto: Promo

Na Jahorini potpisan memorandum o saradnji sa Daun sindrom centrom Banja Luka

Biznis

Danas je na Jahorini, potpisan Memorandum o saradnji sad Daun sindrom centrom Banja Luka. Ovaj memorandum obuhvata osnivanje Daun sindrom komune na Jahorini u kojoj će se raditi program socijalne rehabilitacije, radnog osposobljavanja i zapošljavanja osoba sa Dunovim sindromom. Konferenciji za medije koja je uslijedila nakon potpisivanja prisustvovali su direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, direktor Daun sindrom centra Banja Luka, gospodin Zoran Jelić I predsjednik nadzornog odbora OC Jahorina, gospodin Nedeljko Elek.

Daunov sindrom Banja Luka, Jahorina
foto: Promo

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao:” Danas imamo veliki razlog da budemo srećni, upravo smo potipsali sporazum o saradnji sa Daun sindrom centrom iz Banja Luke sa kojima smo u pethodnom periodu uspješno realiovali niz radionica, druženja i kvizova. Nedavno smo uspješno realizovali i kuvarsku radiocinu sa profesionalnim kvarima i svi su se jako dobro zabavili, naši drugari su čak i radili u našem Olimpijskom baru i sjajno su se snašli. Uvijek su rado naši dragi gosti a od danas u planu imamo i otvaranje Daun sindrom komune, u kojoj će se raditi na razvijanju programa socijalne rahabilitacije, radnog osposobljavanja i zapošljavanja osoba sa Daun sindromom.“

Daunov sindrom Banja Luka, Jahorina
foto: Promo

Ljevanić se zagvalio gospodinu Jeliću sa kojim ima sjajnu saradnju i planove za budućnost i dodao:“U planu je gradnja komune i smještajnih kapaciteta za osobe sa Daun sindromom gdje će imati priliku da se rehabilituju i u konačnici integrišu u društvo. Smatram da osobe sa Daun sindromom treba da imaju jednake šanse u društvu i da ćemo izgradnjom komune tome značajno doprinijeti."

Daunov sindrom Banja Luka, Jahorina
foto: Promo

„Ne mogu opisati uzbuđenje koje osjećam, mnogo sam zahvalan svima iz Olimpijskog centra Jahorina što su nam omogućili da tokom godine realizujemo niz radionica na planini u predivnoj prirodi. Na Jahorini smo brali ljekovito bilje, gdje su osobe se Daun sindromom prerađivali to bilje i pravili tinkture, biljna ulja i čajeve u planu nam je da tu saradnju proširimo. Fascinantno je šta sve osobe sa Daun sindromom ili Djeca sunca kako ih zovemo imaju sjajne mogućnosti, nismo ni svjesni kolike dok im ne pružimo priliku a ljudi sa Jahorine su to učinili i neizmjerno sam srećan zbog toga. Čitava Jahorina je za njih jedna velika inkluzija, gdje će proizvoditi svoje proizvode i na taj način se samofinansirati.“, rekao je direktor Daun centra Banja Luka, gospodin Zoran Jelić.

Daunov sindrom Banja Luka, Jahorina
foto: Promo

Predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek je rekao:“ Od samog početka se trudimo da budemo društveno odgovorna kompanija, i uvijek smo pomagali kada se za to ukazala prilika ali moram priznati da nikada nisam vidio nikoga ko radi sa toliko žara i posvećenosti kao Zoran. Srećan sam i jako ponosan što će naši prijatelji sada biti dio Jahorine i svega što radimo.“

Daunov sindrom Banja Luka, Jahorina
foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...